Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. (14.00-Ankara)- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dünya Alimler Birliği'nin, ‘Ümmetin Uyanışında Alimlerin Rolü’ konulu toplantıya...

POLİTİKA

- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. (14.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dünya Alimler Birliği'nin, ‘Ümmetin Uyanışında Alimlerin Rolü’ konulu toplantıya katılacak. (17.00-İstanbul)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yapımı tamamlanan yerli ‘Derin Petrol Sondaj Kulesi’nde incelemelerde bulunacak. (10.15-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez’i bakanlıkta kabul edecek. (15.00-Ankara)

- TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-11.00-11.30-12.30-13.30-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı ‘motorlu kara taşıtları istatistiği' ile temmuz ayı ‘yurtdışı üretici fiyat endeksini' açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) haziran ayı ‘kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail ve Filistin arasındaki ateşkesin bozulmasından sonra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yeniden başladı. Gelişmeler takip ediliyor. (Gazze)

- ABD'nin Ferguson şehrinde, bıçak taşıyan 23 yaşındaki siyahi Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protestolar devam ediyor.

- Irak’ta hükümet kurma çalışmaları ve Irak ordusu ile Peşmerge’nin Amerikan hava desteği ile IŞİD karşı yaptığı operasyonlar takip edilecek. (Erbil)

- (ÖZEL) Elektrik kesintileri Gazze halkının yaşantısını güçleştiriyor.

İsrail ordusunun saldırısı sonrasında yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’de hayatta kalmayı başaranları ise zorlu bir hayat mücadelesi bekliyor. Evleri yerle bir olan, yakınlarını kaybeden halk, tüm bu olumsuzluklarına elektrik kesintileriyle hayatları iyice zorlaştırıyor. (Gazze)

GÜNCEL

- İzmir'de 'liman ihalesine fesat karıştırma ve rüşvet'i soruşturan polislere yönelik operasyonda gelişmeler takip ediliyor. Polislerin sağlık kontrolüne götürülmesi bekleniyor. (İzmir)

- Diyarbakır'da 1 uzman çavuş, Van'da ise pusuya düşürülen 1 teğmen şehit oldu. Şehitlerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Van)

- Kumburgaz’da deniz bisikleti ile denizde kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve AFAD ile birlikte çalışan Kimse Yok Mu Derneği, Türkmenler ve Ezidiler’e 2 milyon liralık yardım gönderecek. (11.00-İstanbul)

- DİSK-KESK-TMMOB ve TTB heyeti, IŞİD çetelerinin Şengal bölgesinde Ezidi halkına yönelik gerçekleştirdikleri soykırımdan kaçarak Silopi’ye sığınanlarla ilgili 14 Ağustos tarihinde bölgeye giderek hazırlamış olduğu raporu KESK Merkezi’nde açıklayacak. (10.00-Ankara)

- AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) Üyesi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Doğu Türkistan’da yaşanan acı gelişmelere tüm dünyanın dikkatini çekmek üzere TOBB İkiz Kuleler’de ortak basın açıklaması yapacak. (10.30-Ankara)

SPOR

- Galatasaray’da hayatını kaybeden Turgan Ece, Florya’dan son yolculuğuna uğurlanacak. (10.30-İstanbul)

- Trabzonspor'da Rostov ile oynanacak maç öncesi basın toplantıları ve son antrenmanları takip edilecek. (Trabzon)

- Kardemir Karabükspor ile St Etienne karşılaşması öncesi yapılacak basın toplantısı ve antrenmanlar takip edilecek. (Karabük)

- Basketbolda erkekler ve kadınlar birinci lig kuraları çekilecek. (11.00-İstanbul)

- Takımların yeni sezona yönelik çalışmaları takip ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.