Çiftçinin tercihi damla sulama

Çiftçinin tercihi damla sulama

Konya Ovası'ndaki su sıkıntısı birçok kesimi ideraye sevk etti. Artık birçok çiftçi ve bahçevan su israfına karşı damla sulama sistemlerini tercih ediyor.

Ağaç sulama ve sebzeler dahil birçok çiftçi, sulama için damla sulama kullanımından yana. Hem kolaylık hem de suyun idareli kullanımı ise damla sulamayı cazip hale getiriyor. Bahçesinde damla sulama sistemlerini kullanan Halil Çiçekçi, damla sulama sistemlerinin büyük kolaylık sağladığını söyledi. Çiçekçi, “Eskisi gibi artık kanallarla sulamayı bıraktık. Çünkü zor oluyordu. Hem de su israfı yaşanıyordu. Şimdi ise havuza kurduğumuz sistemle fidanları kolaylıkla suluyoruz. Hem bizim için kolaylık oluyor, hem de sebzelerden yüksek verim alıyoruz” dedi.

Sistem nasıl kurulduğu hakkında da bilgiler veren Çiçekçi, “Damla sulama için önce kalın borudan bir ana hat çekiyoruz. Sonra o boruya delikler açarak hortumlar takıyoruz. Hortumda belirli mesafelerde delikler var. O deliklerin olduğu yerlere fidanları dikiyoruz. Suyu ise depolar ve havuzdan temin ediyoruz. Bu sayede elimiz değmeden ağaçlar ve sebzeler sulanıyor” diye konuştu. Damla sulama ile yetiştirilen fidanlarda verimin daha fazla olduğuna vurgu yapan Çiçekçi, sulamanın düzenli olduğu için fidanın iyi beslendiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.