Çiftçinin Ödenmeyen Elektrik Faturasına Tarımsal Destek Formülü

Çiftçinin Ödenmeyen Elektrik Faturasına Tarımsal Destek Formülü

Çiftçilerin elektrik borcunun ödenmesi için tarımsal desteklerin kullanılması gündeme geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çıkarılacak bir Bakanlar Kurulu kararı ile elektrik faturalarının ödenmesi için tarımsal desteklerin...

Çiftçilerin elektrik borcunun ödenmesi için tarımsal desteklerin kullanılması gündeme geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çıkarılacak bir Bakanlar Kurulu kararı ile elektrik faturalarının ödenmesi için tarımsal desteklerin otomatik olarak aktarılabileceğini söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Taner Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Mardin’deki elektrik kesintileri ile ilgili soru üzerine Bakan Yıldız, Mardin’de şu veya bu gerekçe ile faturalarını ödemeyenlerin elektriklerinin kesildiğini ifade etti. Kaçak elektrik kullananlara da müsaade edilmediğini aktaran Yıldız, “Sulama birliklerimizin, çiftçilerin dağıtım şirketlerine bir ödeme takvimi teklifinde bulunmaları halinde bu teklif değerlendirilecektir. ‘Ama biz hiç para ödemeyelim’ denilirse bunun doğru bir teklif olmadığına inanıyoruz. Özelikle tarımsal desteklerle alakalı bloke edilen destek üzerinden elektrik faturalarının talep edilmesi belki de yen bir Bakanlar Kurulu’nun kararı ile tahsise dönüşebilir. Bu açıdan çiftçi kardeşlerimizin mutlaka ödeme planı teklif etmeleri lazım. ‘Ben bunu ödemek istiyorum’ halinde bir yazı halinde sunan çiftçinin elektriği açılacak.”

Bakan Yıldız, açıklamasında ödeme planı veren ve bu konuda ilgili kurumlara yazı veren bazı çiftçilere elektrik verilmeye başladığını da bildirdi.

Bakan Yıldız, “Irak petrolünde son gelinen aşama hangi durumda” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Kuzey Irak’ın ham petrolünün ABD’de satışının önünü açan yüksek mahkeme kararı geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlandı. Bunun bir ticari işlem sayılması gerektiğini söyledi. Bir problem varsa, bunun merkezi hükümet ile Erbil arasında çözülmesi gerektiğini söyledi. Gelinen noktada 12 tanker yüklendi. 8,8 milyon varil petrol sevkiyatı yapıldı. Günlük ham hetrol boru hattındaki akış 180-190 bin varile çıktı. Tadilatla bunun 200-220 bin varillere çıkacağını paylaşmıştık. Yol haritasında aksaklık yok. Artık bunlar sırası ile sevkiyata hazır hale gelmiştir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.