Çiftçinin hakkını arayacağız

Çiftçinin hakkını arayacağız

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği genel kurul düzenledi. Birlik Başkanı Şaban Güven, “Çiftçilerimizin haklarını aramaya devam edeceğiz” dedi.

Bayır Diamond Otel'de düzenlenen genel kurula Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar,  Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven, Ziraat Mühendisleri Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ve çok sayıda üye katıldı. Çiftçilerin elektrik borç faizlerini sildirdiklerini ifade eden Birlim Başkanı Şaban Güven, “Elektrik borçlarının faizlerini sildirdik. Yapmış olduğumuz çalışma ile kalan borç tutarlarının da 5 yıl yapılandırmalı bir şekilde ödenmesini sağladık. Kooperatifimizin çaba ve gayretleri ile Aralık 2020 tarihine kadar ödeme yapılmayacak” dedi. Önceden kalmış borçların silinmesine dair çalışmalar yürüttüklerini ancak bazı aksaklıkların ortaya çıktığını ifade eden Güven, “Çiftçilerimizin önceden kalmış borçlarının silinmesini kapsayan bir çalışmada bulunduk. Meclise sunulan önergeler neticesinde sulama kooperatiflerinin devlete devredilmesi koşulu aranarak bu borçların silineceği belirtildi” şeklinde konuştu.

KONYA’DA KOOPERATİF SİSTEMİ BAŞARILI

Elektrik borçlarının silinmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Güven, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Birikmiş elektrik borcu olan çiftçilerimiz var. Biz bu borçların silinmesi için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Seçim sebebiyle bu çalışmalarımız askıda kaldı. Seçiminin bitmesi ile birlikte bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Konya’da kooperatif sisteminin başarılı bir şekilde çalıştığını sözlerine ekleyen Güven, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Kooperatif sistemi Konya’da başarılı bir şekilde çalışıyor. Başarılı bir şekilde çalışmasının en temel sebebi sistemin oturmasıdır. Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği olarak çalışmalarımızda daha çok gayret göstererek çiftçilerimizin sorunlarını çözeceğiz. Bunun için yönetimdeki arkadaşlarımızda büyük gayret sarf ediyor” Çiftçinin hakkını aradıklarını söyleyen Güven, “Çiftçilerimizin sorunları ile ilgileniyoruz. Sorunlar için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ SULAMA KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Yeni sistemi ile bakanlıkların birleştiğini belirten Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, “Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçilmesi ile sistemde değişti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı birleştirildi. Yeni sistem zamanla oturacaktır. Artık hepsi Tarım Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek” diye konuştu. Bakanlıkların tek çatı altında toplanmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Baydar, “Yeni sistem ile bakanlıklar da birleştirilmiş oldu. Tek bakanlık olduğu için sorunların çözümü de daha hızlı olacak”dedi. Konya’da tarımsal sulama konusunda ciddi faaliyetler yürüttüklerini belirten Baydar, şu açıklamalarda bulundu: “İşler maharetli ellere teslim edilmişse sonuçta güzel oluyor. Konya’da tarımsal sulama konusunda büyük çalışmalarımız oldu. Çiftçi ve kooperatifler artık suya sahip çıkıyor. Sulamada en üst verimin alınması mühim. Konya su   hassas bölge. Üreticilerimiz suyu damla damla kullanarak tarım faaliyetlerini sürdürebileceklerini öğrendiler. Eskisi gibi su salma yöntemi ile sulama dönemi bitti. Artık damla sulama sistemleri var. Hem daha az su kullanılıyor hem de yüksek verim alınıyor.”

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.