Çiftçilere römork uyarısı

Çiftçilere römork uyarısı

Hasat mevsiminin başlaması ile birlikte uzun kuyruklar oluşturan traktörler, kazaya davetiye çıkarıyor. Aşırı yüklenen ve birden fazla römork ile trafiğe çıkan traktörler, trafiği tehlikeye sokuyor

Hasat dönemine girildi. Konya'da hasat sevinci yaşanıyor. Çiftçiler; alın teri dökerek ve büyük emek vererek ektiği ürünlerin karşılığını almaya başlıyor. Birçok farklı noktada aşırı yüklü traktör ve biçerdöverler bulunuyor.  Yüklü ve 4 römorklu traktörler kazaya davetiye çıkarırken, trafiği de büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Römorkuna aşırı derecede ot ve buğday yüklenen traktörler, yolların kapanmasına sebebiyet veriyor.

6 RÖMORK TAKANLAR BİLE VAR

Ilgın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Yüksel Eskici, hasat döneminde 6 römork takarak trafiğe çıkan sürücülerin olduğuna dikkat çekti. Her traktörde tepe lambalarının olması gerektiğini dile getirdi. Aşırı yüklenmeye karşı traktör sürücülerine uyarılarda bulunan Başkan Eskici, daha sonra şunları kaydetti: Aşırı tonaj atıyorlar. Ağırlığa dayanamayan traktörün lastikleri patlıyor. Traktör sürücüsü, hiçbir önlem almadan lastiğini tamir ediyor. Etrafına uyarıcı hiçbir şey koymuyor. Bu da kazaları kaçınılmaz kılıyor. Geçen yıllarda Ilgın'da bu tarz kazalara şahit olduk.

ARKA RÖMORKLARDA IŞIKLANDIRMA YOK

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, traktör kazalarının en büyük sebebinin bir taneden fazla römork takmak olduğunu aktardı. Araziden çıkan traktörlerin meyilli yerlerden geçerken maddi olarak kayba uğradığını ve ürünlerinin bir kısmının döküldüğünü dile getiren Ağralı, Bunlar yetmezmiş gibi traktör sürücüleri bir de römorklarına haddinden fazla ürün yüklüyorlar. Trafiği kilitliyorlar. Arka römorklarında ışıklandırmanın olmaması bir diğer kaza sebebi. Arkadan gelen sürücüler, ışıklandırma olmadığı için traktörlere çarpıyorlar. Ölümlü ve ağır yaralanmalı kazalar oluyor. Beyşehir'de geçen yıl bu kazalar yaşandı” açıklamalarında bulundu.

SÜRÜCÜLER ÇİFTÇİLERE SESLENDİ

Sorumsuz yükleme yapan ve trafik kurallarını ihlal eden çiftçiler, bazı anlarda ise trafiğin aksamasına neden oluyor. Trafiğin aksaklığından bunalan sürücüler, traktörleri sollarken ölümlü veya yaralanmalı kazalar ile karşı karşıya kalıyor. Yol kenarlarına gelişigüzel park edilen traktörler, can sıkıcı bir hal alıyor. Sürücüler, çiftçilerin 4 römork ile trafiğe çıkmamasını ve aşırı yük yüklenmemesini istiyor. Ayrıca yetkililerin trafikte sıkı denetim önlemi almalarını talep ediyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.