Çiftçilerden harekâta destek

Çiftçilerden harekâta destek

Merkez ilçe Ziraat Odalarının organize ettiği, 500 traktörün, binlerce de çiftçinin katıldığı “Barış Pınarı Harekatına çiftçi destek mitingi” Konya'da büyük ilgi gördü. Çiftçiler, “Devletimizin arkasındayız” dedi

Barış Pınarı Harekatına destek olmak ve devletin yanında olduklarını göstermek için Konya Merkez Ziraat Odası Başkanlığı, Karatay ve Selçuklu Ziraat Odalarının ortaklaşa tertiplediği ve 500 traktörün katıldığı çiftçi mitingi gerçekleştirildi. Kalabalık ekip Karaman Yolu Göbeği'nden hareket ederek, şehir stadyumu önüne geldi. Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, şehir staduyumu önünde bir basın açıklaması yaptı. Ordumuz için dualar edilirken, bir de kurban kesildi. Büyük çiftçi mitingine Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız'ın yanı sıra; diğer ziraat odalarının temsilcileri, çiftçiler, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.

“SESSİZ KALMAMIZ BEKLENEMEZDİ”

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, yaptığı basın açıklaması ile devletin aldığı Barış Pınarı Harekâtını desteklediklerini dile getirdi. Bu harekatın meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu aktaran Başkan Yağız, “Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez” dedi. Yağız, şunları kaydetti: “Bizler, Türkiye olarak yakıp yıkmaktan yana olmadık. Bizim tarafımız huzurdur, birliktir, kardeşliktir. Türkiye Cumhuriyeti zalimlere göz yumdurmayacak gücü, hainlere boyun eğdirmeyecek cesarete, haçlı hayallerine teslim olmayacak asalete ve kudrete ziyadesiyle sahiptir. Ülkemizin haklı duruşunu, meşru pozisyonunu dünyanın yüzüne defalarca haykıran, kararlılığından ödün vermeyen Cumhurbaşkanımızın aldığı kararları destekliyoruz.”

AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK GİDER

“Tüm bu gerçekler ışığında, uluslararası camiayı, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” diyen Başkan Yağız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız zor coğrafyada devletimizin ve milletimizin bekası için güçlü olmamız gerektiği bilincindeyiz. Güçlü olmanın iki temelinden biri birlik ve beraberliğin sağlanması, diğerinin her alanda namerde muhtaç olmayacak şekilde üretimin yapılmasıdır. Yaşamın temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacının üreticisi olan biz çiftçiler her türlü zorluğa rağmen üretmeye devam edeceğiz, kendine yeten değil; ihracat boyutunda da tarımsal üretimi şaha kaldıracağız, biz üreticiler bu azim ve kararlılığa sahibiz, yeter ki önümüz açılsın. Ülkemize yönetilmeye çalışılan ekonomik tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, ülkenin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Bize ekonomik tehditler savunanlara sayın Başkomutanımızın dediği gibi, 'Azdan az gider, çoktan çok gider' Hodri meydan. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Türkiye'nin üreten gücü çiftçiler olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. TSK'nın bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına olan inancımız tamdır.”

TANER ÖZAY

tr2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.