Çiftçi Traktör Muayenesinde Süreyi Az Buluyor

Çiftçi Traktör Muayenesinde Süreyi Az Buluyor

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanunla traktör muayene ve trafik cezası gecikmelerine büyük indirim getirilmesiyle çiftçiler sanayiye koştu. 31 Aralık'ta sona eren yararlanma süresinin kısalığından yakınan çiftçiler, sürenin...

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanunla traktör muayene ve trafik cezası gecikmelerine büyük indirim getirilmesiyle çiftçiler sanayiye koştu. 31 Aralık'ta sona eren yararlanma süresinin kısalığından yakınan çiftçiler, sürenin en az 6 ay uzatılmasını istiyor.

Samsun Havza Sanayi Sitesi, en hareketli günlerini yaşıyor. Traktör muayenesindeki gecikme bedeli indiriminden yararlanan vatandaşlar, hem sanayide hem de gezici muayene istasyonunda kuyruklar oluşturdu. Sanayi esnaflarından motor ustası Burçin Çaki, "Traktörlerde muayene şartının koşulması ve yeni bir affın çıkması hem vatandaşımızı hem de bizleri sevindirdi. 31 Aralık 2014’e kadar süre tanınması ve yaklaşan son günler sebebiyle işlerimiz arttı. Traktörde yapılacak olan ne varsa gerek elektrikçiler, gerek motor bakımı yapan servislerde muazzam derecede bir kuyruk var. Birçok traktörde fren sistemleri, rotlar, tekerler arasında oluşan boşluklar, direksiyon boşluğu ve akis başlıklarındaki bölümleri elden geçirdiğimiz için iş yoğunluğu artıyor." dedi.

Elektrik ustalığı yapan İbrahim Çelebi ise "Esnaf olarak memnunuz, böyle bir zamanda işlerimiz haddinden fazla yoğunlaştı. Çoğu traktörün elektrik devrelerinden sadece farları yanıyor. Bu zorunlu muayene ile traktörlerin farları, uzun kısa ayarları, fren lambalıları, sağ sol sinyalleri ve döner lambalarının garantili olması zorunlu. Bunlar trafikte güven açısından gerekli." şeklinde konuştu.

31 Aralık 2014'te sona eren bu uygulamada, mobil istasyonların sayısının yetersizliği nedeniyle bu tarihe kadar traktör muayenelerini yaptırmalarının mümkün görünmediğini dile getiren traktör sahipleri, en az 6 ay uzatılması gerektiğini belirtti. Traktör sahipleri, "Çünkü köylü daha yeni duymaya başladı, herkes tarlada bağında bahçesinde, bu süre uzatılsın." dedi.

Traktörünü muayene bakımına getiren çiftçi Musa Ulu Işık, muayene süresinin uzatılmasını istediklerini belirtti. Işık, "İşlerimiz yetişmiyor, sıkıntıdayız, bunalımdayız." ifadesini kullandı. Işık, şöyle devam etti: "Önümüz kış, havalar soğuyor. Muayene işlemleri ne kadar uzar ise o kadar bizim menfaatimize olur. Yetkililerden 6 ay daha uzatılmasını rica ediyoruz. Zaten üç günde bir sıra geliyor, her gün işlem yapılmıyor. Havza’ya ise haftada iki gün gelebiliyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.