Çiçek: Toplumsal Sorunlar Daha Fazla Demokrasi, Özgürlük Ve Hukuk İle Çözülür

Çiçek: Toplumsal Sorunlar Daha Fazla Demokrasi, Özgürlük Ve Hukuk İle Çözülür

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, toplumsal sorunlara daha fazla demokrasi ve özgürlükçü bir anlayış içerisinde, hukuku esas alarak çözüm bulunabileceğini söyledi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, toplumsal sorunlara daha fazla demokrasi ve özgürlükçü bir anlayış içerisinde, hukuku esas alarak çözüm bulunabileceğini söyledi. "Ortak aklın işlediği, saygı, güven ve hoşgörü anlayışının, uzlaşı ve iş birliği kültürünün üst düzeyde olduğu bir zemin içerisinde sorunlarımızı çözebiliriz." diyen Çiçek, "Buna ihtiyacımız vardır ve bunu hep birlikte inşa edebiliriz. Demokrasimizi ancak bu şekilde daha ileriye taşıyabilir, toplumsal barışımızı bu şekilde güçlendirebiliriz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94. yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması ve günün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla Mecliste özel bir oturum yapıldı. Oturumu Meclis Başkanı Cemil Çiçek yönetiyor. 23 Nisan 1920'nin Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olduğu kadar Anadolu'da yeni Türk devletinin de miladı olduğuna dikkat çeken Çiçek, milletin doksan dört yıl önce Anadolu'da yeni bir başlangıç yaptığını ifade etti. 23 Nisanın taşıdığı derin anlamı milletin her ferdinin doğru anlaması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Her türlü tehdit ve zorluk göze alınarak bayrak düştüğü yerden kaldırılmış ve Türk milletinin istikbalinde yeni ufuklar açılmıştır. Hürriyet ve bağımsızlığımızdan asla vazgeçemeyeceğimiz bütün dünyaya ilan edilirken, emperyalist ve müstevli kuvvetlere karşı verilen kahramanca mücadele sonrasında Anadolu yeniden barış ve huzura kavuşmuştur." diye konuştu.

"Biz, onların bu yaptıklarından ve düşüncelerinden dersler almaya, demokrasimizi geliştirmeye ve ülkemizin modern ülkeler safında yer alması için gayret gösteremeye devam edeceğiz." diyen Çiçek, Türkiye'nin muasır medeniyet yolunda önemli mesafeler aldığını kaydetti.

Demokrasisini geliştirmiş, kurumsallaştırmış, millî iradenin üstünlüğü anlayışını güçlendirmiş, işleyen bir sisteme dönüştürdüğünü belirten Çiçek, şöyle devam etti: "Fakat, tarihin akışında gelişmenin durmadığı, demokrasilerin de tekâmül kaydettiği, daha özgürlükçü yorum ve uygulamalara doğru evrildiği bir gerçektir; bizim de bunu yakalamamız gerekmektedir, yoksa çağın gerisinde kalma riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Demokrasimizi nasıl daha fazla geliştirebileceğimiz, hukukun tam anlamıyla egemen olduğu, katılımcı, çoğulcu ve temsil gücü yüksek bir siyasi yapıyı nasıl inşa edebileceğimiz önümüzde duran en önemli problemlerdendir. Toplumsal sorunlara daha fazla demokrasi ve özgürlükçü bir anlayış içerisinde, hukuku esas alarak çözüm bulabiliriz. Ortak aklın işlediği, saygı, güven ve hoşgörü anlayışının, uzlaşı ve iş birliği kültürünün üst düzeyde olduğu bir zemin içerisinde sorunlarımızı çözebiliriz. Buna ihtiyacımız vardır ve bunu hep birlikte inşa edebiliriz. Demokrasimizi ancak bu şekilde daha ileriye taşıyabilir, toplumsal barışımızı bu şekilde güçlendirebiliriz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.