CHP'nin Köşk için sürpriz adayı kim olacak?

CHP'nin Köşk için sürpriz adayı kim olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayımız kadın, ismini veremem" açıklamasının ardından muhtemel kadın adaylar için de tahminler yapılmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayımız kadın, ismini veremem" açıklamasının ardından muhtemel kadın adaylar için de tahminler yapılmaya başlandı. CHP'de öne çıkan en önemli ise parti içerisinde olmayan Ümit Boyner oldu. Ancak Kılıçdaroğlu bununla ilgili sır vermedi.

Kılıçdaroğlu önceki akşam katıldığı bir TV programında "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kadın olacak. Türkiye Cumhuriyeti'ne Bir kadının cumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum. Bunun için herhangi bir isim veremem. Yıpranmaması gerekiyor. Bu isim bizim partimizin içinden değil. Fakat düşündüğümüz birden fazla kadın isim var, yıpratmak istemem" açıklaması yaptı. CHP liderinin bu sözleri sonrasında "O isim kim" sorusu sorulmaya başlandı.

3 İSİM DOĞRUDAN ELENDİ

Kılıçdaroğlu'nun "aday parti dışından" demesi üzerine daha önce kulislerde Cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulan Emine Ülker Tarhan, Güldal Mumcu, Gülsün Bilgehan gibi isimler gündemden düştü.

ÖNE ÇIKAN 3 İSİM

Gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na, "Adayınız Ümit Boyner mi?" diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Herkesin gönlünden biri geçer ama bu ismi gazetelerden okuyoruz" demesi de, adayın Boyner olmadığı yorumlarına neden oldu. CHP'de daha önce Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu ve CHP Milletvekili Şafak Pavey'in annesi gazeteci Ayşe Önal'ın isimleri kulislerde konuşulmuştu.

ÇOK SÜRPRİZ OLACAK İSİM KİM?

CHP kaynakları, kamuoyuna yansıyan hiçbir ismin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmadığını söyledi. Sadece Kılıçdaroğlu ile 2-3 kişide olan kadın aday isimleri sır gibi saklanıyor. Seçimlere az bir süre kalmadan adayların açıklanmayacağı, bu yönde Kılıçdaroğlu'na soru yönelten Genel Başkan Yardımcılarına dahi aday ismi verilmediği bildirildi. Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar, "İsim çok sürpriz olacak ve kamuoyunun büyük çoğunluğunda kabul görecek" değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: Vatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.