CHP'nin Ereğli adayı Tatlıdil oldu

CHP'nin Ereğli adayı Tatlıdil oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Belediye Başkan Adaylarını bir bir açıklıyor. CHP Konya'da gözler Ereğli'ye çevrilirken, Ereğli CHP Belediye Başkan Adayı da belli oldu.

(CHP)’nin 36. Kurultayında Konya’dan parti meclisine seçilen Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, 2019 Mart Mahalli İdareler seçiminde Ereğli'nin CHP adayı oldu. Ereğli'de CHP, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 15,49 oy almıştı. Tatlıdil, 1975 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde doğdu. 19 çocuklu bir ailenin en küçük bireyi  olan Tatlıdil, evli olup, Kıraç ve Aras adında iki oğlu vardır. İlkokulu Ereğli Öğretmen Abdurrahim İlkokulunda,Orta Okulu İstanbul Özel Ortadoğu Lisesi'nde, Liseyi ise Ereğli Lisesinde okuyan Tatlıdil, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2000 yılında mezun oldu.

2008 yılında CHP aktif üyesi oldu. 2009-2014 Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Adayı olan Tatlıdil, 26 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağan üstü kongre ile CHP Ereğli İlçe Başkanı seçildi. 6 Aralık 2015 tarihinde yapılan olağan İlçe Kongresinde yeniden İlçe  Başkanı seçildi. Tatlıdil, 17 Aralık 2017 tarihinde yapılan İlçe Kongresinde ard arda 3. Kez İlçe Başkanlığına seçildi. 35. ve 36. Kurultaylarda Kurultay Delegeliği yaptı. 36.Olağan Kurultay’da Parti Meclis’ine seçilerek, 3 buçuk yıl yürüttüğü CHP Ereğli İlçe Başkanlığı görevini bıraktı. Tatlıdil, aynı zamanda Konya İnşaat Mühendisleri Odası,Ereğli Ziraat Odası,Ereğli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,Ereğli Panko Birlik,Ereğli Ticaret Odası,Ereğli Sağ Sahil Sulama Birliği,Bulgurluk Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,Ereğli Tarım Kredi Kooperatifi Üyesi. Halen Konya Ereğli’de Tarım, hayvancılık ile uğraşıp, aynı zamanda serbest inşaat mühendisliği yapmaktadır.

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum