Chp'liler İzmir Adliyesi'ne Siyah Çelenk Koydu

Chp'liler İzmir Adliyesi'ne Siyah Çelenk Koydu

17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili olarak 53 kişi hakkında savcılığın verdiği takipsizlik kararına tepkiler dinmiyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer, takipsizlik kararına tepki göstererek...

17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili olarak 53 kişi hakkında savcılığın verdiği takipsizlik kararına tepkiler dinmiyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer, takipsizlik kararına tepki göstererek İzmir Adliyesi önüne, üzerinde "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah çelenk koydu.

İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan İl Başkanı Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 17 ve 25 Aralık operasyonları hakkında takipsizlik kararı vermesinden sonra Meclis’te dört bakanla ilgili kurulan komisyonun da aynı yönde adım atmasından endişe ettiklerini söyledi. Engin, “Maalesef demokrasi ve yargı tarihimizin kara bir günü ve kara bir lekesi. Bugün saat 11.00’de, 81 ilimizde CHP örgütleri yolsuzluğa, hırsızlığa duyarlı yurttaşlarımızla birlikte Türkiye’nin bütün illerindeki adliyelere çelenk koyarak, hem 17- 25 Aralık tarihlerindeki yolsuzluk operasyonlarını, yargı fezlekelerini unutturmak, gündemden çıkarmak, Parlamento'da oluşturulan bakanlarla ilgili yolsuzluk komisyonunu bir an önce tatil etmek için yapılan çabaları kamuoyu gündemine getirmek hem de bunun CHP olarak takipçisi olacağımızı ve şiddetle kınadığımızı ifade etmek için buradayız” dedi.

‘BİNALİ YILDIRIM'IN BACANAĞI’

Söz konusu operasyonlarının bir ayağının da sonraki aylarda İzmir’de yapıldığını ifade eden Ali Engin, “Binali Yıldırım’ın bacanağı ve bakanlık bürokratları, bakanlığa iş yapan müteahhitlerle ilgili biliyorsunuz büyük bir soruşturma vardı. Ciddi deliller vardı. Ben İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın hazırladığı fezlekenin, İzmir Valisi’nin, hükümetin baskılarıyla ortadan kaldırıldığını buradan bir daha ifade etmek istiyorum. Bunun da sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda operasyon yapan, dinleme yapan savcılara, emniyet görevlilerimize de yalnız olmadıklarını, sonuna kadar gitmeleri gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE BU KARA LEKEYLE YOLUNA DEVAM EDEMEZ’

17 ve 25 Aralık operasyonlarının, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonları olduğunu aktaran Engin, “Türkiye, bu kara lekeyle yoluna devam edemez. Türkiye, Tayyip Erdoğan gibi yolsuzluğa bulaşmış bir cumhurbaşkanıyla yoluna devam edemez, devam etmemelidir. Bu hem ülkemizin, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine hem ahlâki değerlerimize hem ülkemizin itibarına aykırı bir durumdur.” diye konuştu. Engin, CHP’nin adı yolsuzluğa karışan kişilerin Yüce Dîvan'da yargılanması, suçluların yargı huzurunda hesap vermesi için her türlü gayreti göstereceğini aktardı. Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savcılığın verdiği takipsizlikten sonra Parlamento'da da bir tezgah kurularak, aylardan beri bu komisyonun çalışmaları ertelenerek, savcılığın verdiği karar gerekçe gösterilerek Parlamento'daki Yüce Dîvan çalışmasını yapan yolsuzluk komisyonunun da bir müddet sonra tatil edileceğinden endişeliyiz. Tüm halkımızı bu yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya, AKP iktidarına karşı verdiğimiz mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Açıklamadan sonra CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer, İzmir Adliyesi önüne siyah çelenk koydu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.