Chp'liler Balıkesir Adliyesi'ne Siyah Çelenk Koydu

Chp'liler Balıkesir Adliyesi'ne Siyah Çelenk Koydu

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla adliye binası girişine, üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk koydu. Burada bir basın açıklaması yapan...

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla adliye binası girişine, üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk koydu.

Burada bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, 17 Aralık 2013 tarihinde, her şeyin sadece yolsuzluğun suç olmadığı bir Türkiye'de yaşar hale gelindiğini söyledi. "Bugün adaletin kara günüdür." diyen Mavuk, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen, aralarında işadamları, bürokratlar, banka müdürü, çeşitli düzeyde kamu görevlileri ve 61. Hükümet'in Kabine üyesi dört bakan ile bakan çocuklarının olduğu kişiler hakkında rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık suçlarını işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturmadır. Soruşturma sırasında ayakkabı kutuları içindeki paralar, çelik kasalar bütün halkımız tarafından görülmüştür." dedi. Savcılığın arama kararı ve mahkemenin gözaltı kararını yerine getiren adli kollukta görevli çok sayıda amir ve memurun görev yerlerinin değiştiğini ifade eden Mavuk, "Bir kısmı da meslekten ihraç edildi. 29 Ocak 2014 tarihinde soruşturma savcısı Celal Kara, 11 Şubat 2014 tarihli HSYK kararnamesiyle de soruşturma izni veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 166 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi." ifadelerini kullandı.

Soruşturmadan sonra yaşananları da özetleyen Muzaffer Mavuk, gözaltına alınan şüphelilerin 28 Şubat tarihinde serbest bırakılması üzerine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın, "Adalet yerini buldu." şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine de değinen Mavuk, "Recep Tayyip Erdoğan'ın, telefonda oğlu Bilal'e, 'Sıfırladın mı?' diye sorması üzerine Bilal, 'Az kaldı, 30 milyon euro.' diye cevap vermiştir." diye konuştu. Bütün bu gelişmelere rağmen yapılan soruşturma sonunda savcılıkça kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Mavuk, şöyle devam etti: "Bu, yargının iktidarın denetimi altına girdiğini göstermektedir. 17 Aralık tarihinde ortaya çıkan olayların üstünü örtmek amacıyla verilmiş bir karardır. Bu kararın verildiği gün, adaletin kara günüdür. Bu kararı protesto ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından Mavuk ve beraberindekiler, üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi Balıkesir Adliye Sarayı'nın giriş kapısı önüne koydu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.