Chp'li Tanrıkulu 'Bonzai'yi Tbmm Gündemine Taşıdı

Chp'li Tanrıkulu 'Bonzai'yi Tbmm Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuru sayısı kaçtır?” diye sordu.Sağlık Bakanı Sayın...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuru sayısı kaçtır?” diye sordu.

Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

1 Ocak 2010 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Bakanlığınıza başvuranların sayısı kaçtır?

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Bakanlığınıza başvuranların sayısı kaçtır?

Son 4 yılda bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle yapılan başvuruların illere göre dağılımı nedir?

1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘Bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığınıza yapılan başvuru sayısı kaçtır?

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘Bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Bakanlığınıza yapılan başvuru sayısı kaçtır?

Son 4 yılda Bakanlığınızca bağımlılık yapan madde kullananları rehabilite için ne kadar harcama yapılmıştır; bu miktarın yıllara göre (2014 dahil) dağılımı nedir?

Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı tedavi edilmiştir; bunların illere göre dağılımı nedir?

Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı hayatını kaybetmiştir; bunların illere göre dağılımı nedir?

Son 4 yılda Bakanlığınıza bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı 18 yaşında ve 18 yaşından küçüktür; yine bu başvuruların kaçı 18 yaşından büyüktür?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.