Chp’li Nazlıaka: İktidar Polatlıları Oyalıyor

Chp’li Nazlıaka: İktidar Polatlıları Oyalıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gökpınar Barajı konusunda iktidarın Polatlılıları oyaladığını söyledi. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, kuruyan Sakarya ve Porsuk Nehri'nde incelemelerde bulundu. Nazlıaka’ya,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gökpınar Barajı konusunda iktidarın Polatlılıları oyaladığını söyledi.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, kuruyan Sakarya ve Porsuk Nehri'nde incelemelerde bulundu. Nazlıaka’ya, Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri eşlik etti. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Aylin Nazlıaka, "Gökpınar barajı yapılsaydı böyle mi olurdu." diye sordu.

Nazlıaka, "İktidar, Sakarya Nehrinde yapılması planlanan Gökpınar Barajı, Polatlı'nın içme ve sulama su ihtiyacı sorununu çözecek diyerek uzun zamandır Polatlıları oyalamaktadır. Bu baraj yılan hikayesine dönmüştür.” dedi.Nazlıaka, çiftçinin meclisteki sesi olacağım diyerek, bu barajın yapımının takipçisi olacağını ve mecliste gündeme getireceğini belirtti.

Gökpınar barajının yılan hikayesine döndüğünü anlatan Aylin Nazlıaka, “Bakınız, Geçen yılın Mart ayında Sayın Başbakandan Gökpınar Barajının akıbetini sordum. Önergeme Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından verilen yanıt aynen şu şekildedir, Gökpınar Barajınında dahil olduğu Eşkişehir Yukarı Sakarya Islah ve Sulama Projesi Planma ve Revizyon Yapımı 27.07.2010 tarihinde ihale edilmiştir. Planlama çalışmaları iş bitim tarihi 29.05.2013’tür. Şimdi sormak istiyorum aradan 14 ay geçmiş planlamanın bittiğini duyan var mı? Bu konuda yapılan bir açıklama var mı? Yok Bu barajı 4 yılda planlayan bir anlayış acaba kaç yılda bitirir. 2010 yılında çalışmalar başlamış daha çakılan bir çivi yok.” şeklinde konuştu.

Nazlıaka şöyle konuştu; “Su var, ırmak var, toprak var, ama bu toprağı sulayacak becerebilecek bir hükümet yok. Şimdi soruyorum size Gök Pınar Barajı yapılmış olsa bu bölgenin hali böyle mi olurdu.Neden bu baraj yapılmıyor. Defalarca Polatlının su sorununu meclis gündemine taşıdım, bu konuyla ilgili en az beş soru önergesi verdim. Polatlı’nın her köyünün sorununu bire bir meclis gündemine getirdim. Sonuç hükümet ya bu önergelere yanıt vermedi yada eften püften sözlerle bu sorunlar geçiştirildi.”

"MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE MECLİSTE BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ"

"Çiftçilerimizin meclisteki sesi olacağız" diyen Aylin Nazlıaka, "Burada çiftçilerimizle konuştuk.Gerçekten can çekişiyorlar. Onun için bu sorunu meclise taşıyacağız. Bu yönde önerge vereceğiz. Muhtarlarımızla birlikte mecliste bir basın açıklaması yapacağız ve bu konuyu peşini bırakmaksızın gündeme getireceğiz. Çiftçilerimiz burada kredi ekip borç biçiyor." diye konuştu.

"ÇİFTÇİ MUHATAP BULAMIYOR"

Çiftçilerin burada yaşadığı en büyük sıkıntının bir muhatap bulamaması olduğunu dile getiren Aylin Nazlıaka, "Devletin kademelerinin birbirinden habersiz yönetildiğinin en büyük göstergesidir. Çiftçi muhatap bulamıyor. Her bakanlık başka bir bakanlığa suçu atarak durumu idare etmeye çalışıyor. Onun için bu bakanlıklar bu sorunu görene kadar seslendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Polatlı nüfusunun yüzde 80’e yakın bir kısmının tarımla uğraştığına dikkat çeken Nazlıaka, "Ankara Şeker Fabrikası kotası olan 600.000 tonun şeker pancarının yarısını Polatlı çiftçisi üretmektedir. Yaklaşık 280, 300 Bin şeker pancarı Polatlıdan sağlanıyor.. ülkemiz soğan üretiminin 4 de birini Polatlı çiftçisi üretmektedir. Ankara’mızın tarımsal üretiminin %20’sini Polatlı çiftçisi sağlıyor, yılda yaklaşık 25 bin kişiye yıl boyu sürekli iş imkanı yaratılıyor kısacası Polatlı Ankara tarımının kalbidir. Ve bu kalp AKP’yle birlikte teklemeye başlamıştır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.