Chp’li Kart: Konya’dan Işid’e 3 Bin Kişi Katıldı, Devlet Tedbir Almıyor

Chp’li Kart: Konya’dan Işid’e 3 Bin Kişi Katıldı, Devlet Tedbir Almıyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, radikal selefi örgüt IŞİD'e Konya’dan adam kazandıran kitapevi ve sözde hocaları açıkladı. IŞİD yapılanmasına Konya’dan katılanların sayısının 3 bine yaklaştığına dikkat çeken Kart, devletin...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, radikal selefi örgüt IŞİD'e Konya’dan adam kazandıran kitapevi ve sözde hocaları açıkladı. IŞİD yapılanmasına Konya’dan katılanların sayısının 3 bine yaklaştığına dikkat çeken Kart, devletin bu yapılanmayı bildiği halde görmezden geldiğini ileri sürdü.

CHP Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamayla IŞİD’in Konya yapılanması hakkında yaptığı tespitleri kamuoyuna duyurdu. Kart, gençleri IŞİD’e kazandıran kitabevi ve ‘hocalar'ın isimlerini kodlayarak açıkladı. Kart, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "N… kitapevinde M…, U.B., İ.K., S.Y., B.M. isimli hocalar gençleri toparlayıp 'cihadın' anlam ve önemini anlatıyorlar. Bu yolla kendilerine ulaşılan kişi sayısı Konya ve civarında 3 bin kişiye ulaşmış durumdadır. Cihanbeyli’den 17 kişi katılmış olup, 8’i ölmüştür. Hadim’den 12, Bozkır’dan 50 kişi IŞİD saflarındadır. Konya Çayırbağı’ndan 12 kişi katılmış, 6’sı ölmüştür. Karadiğin köyünden katılanlardan 10 kişi ölmüş durumdadır."

'GENÇLERİ IŞİD’E YÖNLENDİRENLERİ EMNİYET BİLİYOR'

Gençleri ‘cihad’ adı altında eğitip yönlendiren sözde hocaların isimlerinin Konya Emniyeti tarafından bilindiğine dikkat çeken Atilla Kart, şöyle devam etti: "Bu gençleri eğiten, 'cihad' adı altında yönlendiren hocalar ismen emniyet tarafından da bilinmektedir. İstanbul’da toplantılar tertipleyip, açık havada bayram namazı kılıp, 'cihada' diye bağıranlar Konya’da Hocacihan’da 'hicrete gidin' diye gösteri yapıyorlar. Konya’da her cumartesi akşamı 'T… dergisi'nin sorumluluğunda toplantılar yapılmaktadır. Eğitim merkezinin Dershaneler Sokağı'nda olduğu ifade edilmektedir. Bu toplantılardan emniyetin haberi vardır. Altınapa Barajı civarında bayram namazı kılınmıştır. Siyah renkli 2 bayrak arasında bu namaz kılınmıştır. 29-30 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan faaliyetlerden söz ediyorum."

'IŞİD HOCALARI SİLAH TİCARETİ YAPIYOR'

CHP’li Kart, Konya ağırlıklı olarak ‘hocalar’ eliyle silah ticareti yapıldığını, toplanan paralar ve silahların IŞİD’e aktarıldığını da iddia etti. Kart, IŞİD’e gönderilen gençlerin Kilis üzerinden Suriye’ye geçirildiğini aktararak şunları söyledi: "Yapılan propagandalarda 'Kabe yıkılacak, İstanbul alınacak' denilerek Anıtkabir, Mevlana Müzesi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi hedef alınarak; Türkiye’nin kafir memleket olduğu propagandası dile getirilmektedir."

'KONYA EMNİYETİ TEDBİR ALMIYOR'

Konyalı ailelerin evlatlarından korkar hale geldiklerini savunan Kart şu görüşü savundu: "18 ile 35 yaş arasındaki bu çocuklara 3 - 4 ay eğitim verilip, Suriye’ye savaşa gönderiliyorlar. Şu anda Gaziantep’te, Kilis’te, Urfa, Ceylanpınar hastanelerinde 600’e yakın yaralı var. Konya Emniyeti’nin bu süreci bildiği halde icrai anlamda bir tedbiri almadığı görülmektedir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.