Chp’li Kadınlardan Ygs Sorularının Açıklanması İçin İmza Kampanyası

Chp’li Kadınlardan Ygs Sorularının Açıklanması İçin İmza Kampanyası

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, üniversite sorularının tamamının açıklanması için imza kampanyası başlattı.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, üniversite sorularının tamamının açıklanması için imza kampanyası başlattı. 2

3 Nisan’da başlayıp 1 Haziran’da sona erecek kampanya hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Başkanı Özgün Utku, tek bir çocuğun bile hakkının yenilmesinin anne babalar için dünyadaki tüm konulardan daha önemli olduğunu ve öncelikli sorun olduğunu söyledi. Çocukların gelecek kaygısı nedeniyle çok küçük yaşlardan başlayarak sınavlara girdiğinin altını çizen Utku, “Bizler de üniversite ya da Anadolu Liseleri sınavına girmiştik. Ancak girdiğimiz sınavlara ve kuruma güvenimiz tamdı.” dedi.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşamasının 23 Mart 2014 tarihinde yapıldığını hatırlatan Utku, ÖSYM tarafından aynı gün yaptığı duyuruda, ‘6495 sayılı bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 33’üncü maddesi ile 53’üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığını ifade etti. Değişikliğin ardından sınavda sorulan soruların yüzde 20’sinin rastgele seçilerek adayların incelemesine açıldığını belirten Utku, “ÖSYM duyurusunda, açıklanan az sayıdaki sorular dışında kalanların gizli bilgi olarak niteleneceği, bu soruları kamuoyu ile paylaşanlar hakkında yasal işlem yapılacağı tehdidi savrulmuştur. Bu ne yaman çelişkidir ki, önce hükümet vatandaşı ilgilendiren tüm belgeler şeffaf olsun diye 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nu çıkartıyor, şimdi de başka bir konunla ÖSYM soruları hariç deniyor.” diye konuştu.

Milyonlarca öğrencinin ve ailelerin geleceğini, özlemlerini şekillendiren sınav sistemini sevk ve idare etme sorumluluğu taşıyan ÖSYM’nin AK Parti iktidarı döneminde şaibelerle anılan güvenilmez bir kurum haline geldiğini iddia eden Utku, ÖSYM’nin sınav güvenliği konusunda defalarca başarısız olduğunu belirtti. ÖSYM’nin son uygulamasıyla öğrenci ve velinin ciddi kaygılar yaşamasına neden olduğunu da kaydeden Utku, “2013 Seviye Belirleme Sınavı’nda puanı yanlış belirlenen çocuklarımıza ve ailelerine kim hesap verecek?” diye sordu.

İzmir’de yaşayan tüm anne ve babaların sesine tercüman olduklarını da vurgulayan Kadın Kolları Başkanı Utku, ÖSYM’yi milyonların sesini dinlemeye ve hatadan acilen dönmeye davet ettiklerini de belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.