Chp'li Işık: Cumhurbaşkanı Meydan Meydan Gezip Gerilim Üzerine Konuşma Yapıyor

Chp'li Işık: Cumhurbaşkanı Meydan Meydan Gezip Gerilim Üzerine Konuşma Yapıyor

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin gerilim siyasetiyle beslendiğini belirterek, “Gerilimi her an için oluşturmak için uğraşıyorlar. Sonuçta namus, şeref üzerine yemin eden bir cumhurbaşkanı...

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin gerilim siyasetiyle beslendiğini belirterek, “Gerilimi her an için oluşturmak için uğraşıyorlar. Sonuçta namus, şeref üzerine yemin eden bir cumhurbaşkanı her gün TV’lerde meydan meydan dolaşıp, toplantılar düzenleyip, kendine oradaki bir cumhurbaşkanının, cumhurun başı dediğimiz yeminine uymayan kişinin, nasıl konuştuğunu görüp izliyorsunuz. Her gün gerilim üzerine, konuşma yapıyor." dedi. Işık, gerilim politikasının devam edeceğine şahit olarak, alınan yeni TOMA'ları ve yapılan yeni hapishaneleri

örnek gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Erzurum’da katılacağı partisinin bölge toplantısı öncesinde şehre gelen Erzincan Milletvekili Muharrrem Işık, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, parti il binasında gündeme ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti iktidarının ülkede medya üzerinden gerilim siyaseti yaparak oy toplamaya devam edeceğini söyledi. Işık, cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin gerilimden beslendiğine dikkat çekerek, "Bu ülkede 12 yıldır insanları bölüştürerek, kutuplaştırarak, siyaset yapan başta cumhurbaşkanı ve ve onun emrinde olan fotokopi başbakanları ve diğerleri. Dolayısıyla ülkede gerilim olur mu? Her an olur. Bu ülkede en son İstanbul Üsküdar'da Validebağ Korusu'nda yaşanan artı Gezi Parkı'nda olaylara sebep olan kışlanın yeniden yapılmasını tekrar gündeme alan hükümet ve belediyesi. Gerilimi her an için oluşturmak için uğraşıyorlar. Sonuçta namus, şeref üzerine yemin eden bir cumhurbaşkanı her gün TV’lerde meydan meydan dolaşıp, toplantılar düzenleyip, kendine oradaki bir cumhurbaşkanının cumhurun başı dediğimiz yeminine uymayan kişinin, nasıl konuştuğunu görüp izliyorsunuz. Her gün gerilim üzerine, konuşma yapıyor ve kendisi zaten bu ülkede şunu çok iyi biliyor. Eğer o kendine göre yüzde 50; bize göre daha az rakam olan bir kitleyi kutuplaştırıp, kendi etrafında tutmak için her türlü gerilimi çıkaracaktır. Gerilim bekliyor muyuz? Biz bu hükümetten, bu iktidardan ve bu iktidarın getirdiği cumhurbaşkanından, her an için gerilim bekliyoruz. İşin aslı bu gerilimi çıkarmak için her şey yapar. Hiç bir zaman çekinmez. Çıkıp konuşmalarını izlediğimiz zaman zaten, bunun olduğunu da görüyoruz. Ama CHP ve Meclis'te grubu olan partilerin çoğu, gerilimden uzak durarak, her zaman için insanları ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan bir siyaset izlediği için gerilimin tarafı biz olmayacağız. Ama biz, iktidardan her zaman gerilimi bekliyoruz. Çünkü kendi varlıklarının sebebini, gerilime bağlıyorlar. Özellikle 17- 25 Aralık operasyonundan sonra, o yolsuzlukların ortaya çıkmasından sonra daha sonra, en son gelinen kaçak sarayla ilgili harcanan paranın, bir katrilyon 371 trilyondan fazla en az 5 katrilyon olduğu ortaya çıktı. Bunu kapatmak için şunu yapacak; medya üzerinden gerilimi yaratıp, hükümetin üzerine hiç bir zarar gelmesin devam etsin diye, çalışmaları kapatmaya çalışıyorlar. Son olarak bu hükümet, her an gerilim çıkarabilir. Gözünü hiç kırpmadan yapabilir. Eğer ki, polise alınan TOMA'ların sayısına bakarsak, hapishanelerin sayının artırılmasına baktığımızda, hırsızlık yolsuzlukları kapatmak ve iktidarını korumak için, gerilim çıkarmak için her an uğraşabilir.” dedi.

"KILIÇDAROĞLU, HZ. MUHAMMED’İN SOYUNDAN GELİYOR"

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hz. Muhammed’in soyundan geldiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nun seyit olduğunu ve şeceresini açıklayan Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun aşireti Hz. Muhammed'in (sav) aşireti olan Kureyşten’dir. Emevilerle- Abbasiler arasındaki savaşlardan Peygamber Efendimiz’in soyu kırılmasın diye gençler, Horasan’a gelmiş. Horasan - Türkmenistan ve Afganistan Horasan’dır. Bu Horasan’dan genel başkanımızın sülalesi Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Şu anda Seyit Mahmut Hayrani dedesidir. Bu Seyyid Mahmut Hazretleri'nin türbesi Akşehir’de. Mevlana'nın talebesidir. Seyit sülalesinden geldiği için sülale genişlemiştir. Daha sonra genel başkanımızın bu sülalesinden gelen kişilerden birisi de, Hızır beydir. Hızır bey kimdir? İstanbul’a ilk kadı olan insandır. Daha sonra Hızır bey, Fatih Sultan Mehmet’in sadrazamlığını yapmıştır. Genel başkanın şeceresi budur. Dini bütün İslamiyeti iyi benimsemiş, seyit soyundan geliyor. Bunu Erzurumluların bilmesini istiyorum. Genel başkanın bu yönünü kimse bilmiyor. Dini bütündür, ibadetini evinde Allah’a karşı yapar. Kendi önceden umreye gidip, ibadetini yapmış; beni de hac için teşvik eden birisidir. Genel başkanımıza farklı yorum yapanların, Peygamber Efendimiz'in (sav), ehl-i beytinin soyundan gelen insanı muteber insan olduğunu herkes bilmeli. Kendisi tevazudan bunu söylemiyor.” diye konuştu.

HATAY'DA IŞİD TERÖRİSTLERİ TEDAVİ EDİLİYOR

Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, Türkiye üzerinden Suriye’ye her gece silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığını iddia etti. Akgöl, Hatay’ın Bükülmez köyü üzerinden her gece belli saatlerde Suriye’ye silah yardımı yapıldığını öne süren Akgöl, "Hatay’da sokakları, hastaneleri gezdiğinizde durumun ne olduğunu görürsünüz. Hastaneler yüzde 30’un üzerindeki kapasitesi Suriyelilere ve teröristlere, IŞİD’li teröristlere ve Suriye karşı teröristlere açılmış durumda. Hala her gece belli saatlerde Bükülmez köyü üzerinden silah yardımı yapılmakta onlara. ‘Bunu ispat eder diyorlar’ bunun en büyük ispatı, kaçak TIR'ın durdurulması, savcıya o TIR'lara baktırılmaması. Ben de o TIR'ın başındaydım. Eğer orada yardım malzemesi varsa oturup açılmasında ne sakınca vardı. Yani, Suriye’deki kargaşanın nedeni Türkiye’nin Suriye’ye bakış açısı. Uzlaşmacı politika sergilememesidir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.