Chp’li Bekaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Aday Olmama Kararını Değerlendirdi

Chp’li Bekaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Aday Olmama Kararını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongrede genel başkanlık için aday olmama kararına ilişkin, “Yüzde 50’ye yakın oy alan ve 14 seneden...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongrede genel başkanlık için aday olmama kararına ilişkin, “Yüzde 50’ye yakın oy alan ve 14 seneden beri iktidarda bulunan bir siyasi partinin bütün bu olup biteni kabullenmesi, hiç ses çıkarmaması ve bir kişinin iradesine tabi olması düşündürücüdür” dedi.

CHP’li Bekaroğlu, TBMM’ de basın toplantısı düzenledi. AK Parti’nin olup bitenlere sesinin çıkarmamasının düşündürücü olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “Yüzde 50’ye yakın oy alan ve 14 seneden beri iktidarda bulunan bir siyasi partinin bütün bu olup biteni kabullenmesi, hiç ses çıkarmaması ve bir kişinin iradesine tabi olması düşündürücüdür. Hiçbir tartışma, müzakere, ortak akıl yok, teslimiyet var; o ne derse o anlayışı var ve bu gerçekten ürkütücüdür" ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın görevden alındığını söyleyen Bekaroğlu, “Bu tek adam, başkanlık yolunda önündeki bütün çakıl taşlarını, sorunları temizliyor, hiçbir şeyi görmüyor, önüne hedef koymuş. Zaten fiilen tek adam ama resmen de tek adam, başkan olmak istiyor. Sayın Davutoğlu biraz çakıl taşını geçmişti, irice bir taş olmaya başlamıştı, AKP’de lider olma yolundaydı. Sayın Erdoğan kendi seçtiği adam bile olsa tahammülü yok. Böyle bir insanla Türkiye tek parti, tek kişi yönetimine doğru gidiyor” şeklinde konuştu.

Bekaroğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın ’düşük profilli başbakan’ sözleriyle ilgili soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanının hemen seçime gidilecekse çok düşük profilli birisini meydanlara çıkaracağı kanaatinde değilim. Bence şimdi bir karar aşamasında. Hemen seçime giderse çok düşük profilli başbakan ile gitmez ama iki sene daha cumhurbaşkanlığını düşünüyorsa düşük profilli birisini arayacaktır. O başbakan da başbakan olmaktan çok koordinatör gibi davranacaktır” cevabını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.