Chp’li Aytuğ Atıcı: İki Yılda Madane İki Kere Su Baskını Olmuş

Chp’li Aytuğ Atıcı: İki Yılda Madane İki Kere Su Baskını Olmuş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, maden ocağında yaşanan su baskını için “İki yılda buraya iki kere su baskını olmuş. İşçiler su baskınlarını öyle sistemle tespit ediyor ki işçiler ve alelacele canlarını kurtarıyorlar. Bunu...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, maden ocağında yaşanan su baskını için “İki yılda buraya iki kere su baskını olmuş. İşçiler su baskınlarını öyle sistemle tespit ediyor ki işçiler ve alelacele canlarını kurtarıyorlar. Bunu teknolojik aletlerle, sismik araçlarla yapılan bir iş değil. Sadece madene damlayan suyun tadından biriken su olup olmadığını anlıyorlar ve hemen orayı terk ediyorlar.” dedi.

Ermenek'te maden ocağında yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Milletvekili Atıcı, gelip buradaki atmosferi, annelerin feryatlarını gördükten sonra insanın isyan edesi geldiğini vurguladı. Atıcı, ”Felaket geliyorum demiş. Açık, net bir şekilde burada felaket yaşanacağı anlaşılmış. Nereden mi? İki yılda buraya iki kere su baskını olmuş. İşçiler su baskınlarını öyle sistemle tespit ediyor ki işçiler ve alelacele canlarını kurtarıyorlar. Bunu teknolojik aletlerle, sismik araçlarla yapılan bir iş değil. Sadece madene damlayan suyun tadından biriken su olup olmadığını anlıyorlar ve hemen orayı terk ediyorlar.” diye konuştu.

CHP'li Atıcı konuşmasını, “Bunu iki kere yapmışlar geçmişte. Suyun madenin duvarları patlattığı biliniyor. Ama bu sefer yanılmışlar. Boşaltmakta geç kalmışlar. Böyle bir madene ruhsat veren insanlar ve denetlemeyen insanlar utanmalılar. Böyle bir devirde suyun tadına bakarak anlamak bu maden patlayacak mı patlamayacak mı diye bakması beni utandırıyor.” şeklinde sürdürdü.

“MADENİMİ KAPATMAYIN BENİ BIRAKIN ORADA ÖLEYİM”

Madende çalışan vatandaşlarla ilgili değerlendirmeler de yapan Aytuğ Atıcı, şunları söyledi: “Vatandaş diyor ki ‘benim madenimi kapatmayın beni bırakın orada öleyim ama yeter ki benim madenimi kapatmayın.’ Niye? Çünkü işsizim, açız diyor. Dışarıda öleceğime içeride öleyim diyor. Madencilerin arkadaşları diyor ki; Arkadaşlarımız öldü. Biz de madene gireceğiz, bizde öleceğiz. Çünkü bizim başka yapacak bir şeyimiz yok. Hükümet insanlarımızı açlıkla terbiye ederek, sefaletle terbiye ederek çalışmaya mahkum etmiş. Bunu hiçbir şekilde kabul etmek mümkün değil.”

“BİZ HESAP DEĞİL, EVLATLARIMIZI İSTİYORUZ”

Aile yakınlarının hesap istemediklerini aktaran Milletvekili Atıcı, “Biz hesap mesap istemiyoruz. Bize evlatlarımızı, çocuklarımızı verin diyorlar. Bunun için çalışın diyorlar. Peki çalışılıyor mu? Deli gibi çalışılıyor. Peki bir işe yarıyor mu? Yaramıyor. Akan suya baktık. Akıtılan su zayıf bir dalgıç pompasının akıtacağı su kadar. Bu saatten sonra suyun hepsini boşaltsan ne yazar boşaltmasan ne yazar. Bu insanların yüreğine ateş düşmüş söndürmek mümkün değil artık. Ahtapot adını verdikleri bir alet getirmişler. Maden yollarını bileşik kaplar gibi düşünebiliriz. Su girdiği zaman yüksekten aşağı doğru akacaktır su. Göçüğe kadar olan suyu temizlediler. Ama bir de baktılar ki çamur birikmiş. Şimdi temizledikleri suyun arkasından orada biriken birikintileri temizliyorlar ki orada bulunan suyu temizlesinler. İşçilerin bir kısmı dışarı bir kısmı da nefes boruları denilen yere koşmuşlar. Nefes çıkışına koşanlar kurtulmuşlar.” izahını yaptı.

“DOĞRULARI SÖYLEYİN”

Atıcı sözlerini, “Hükümete şunu söylemek istiyorum: Doğruları söyleyin vatandaşı yanıltmayın. Aşağı inip de insanların beklentilerini umutlarını gereksiz yere artırmayın. Allah’tan ümit kesilmez işinize bakın, çalışın. Ama su sorununu çözdük demeyin. İnsanların gözünde pırıltı oluşmasın. Siz de halka doğruları söylemek mecburiyetindesiniz. Konuştuğum kadarıyla durum vahim.” cümlesiyle tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.