CHP’den siyah çelenkli protesto

CHP’den siyah çelenkli protesto

17-25 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararının çıkmasına tepkiler yağmaya devam ediyor.

17-25 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararının çıkmasına tepkiler yağmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı da kararı protesto etmek amacıyla Konya Adalet Sarayı’na “Adaletin kara günü” yazılı siyah bir çelenk bıraktı.

Adalet Sarayı’na çelenk bırakılmasının ardından basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, “Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet kanıksatılmaya devam ediyor” dedi. İktidarın yargının üzerinde baskı kurduğunu kaydeden Karpuz, “Somut deliller olmasına rağmen hiçbir şey yokmuş gibi dava dosyası sıfırlanıyor. Yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarını kendisini temizletmesine izin vermeyeceğiz. Yargı AKP’nin çamaşır makinesi gibi çalışıyor, dosyalar şimdilik çamaşır makinesine atıldı” diye konuştu.

İran’da Reza’nın ortağı olan Babek Zencani’nin hapse atıldığını hatırlatan Karpuz, “Boş valiz hediye edilmiş, saat ödün verilmiş ama bizde dosyalar sıfırlanıyor. Sadece adalet değil, demokrasi katlediliyor. Vicdanı ak olmayanlar cüzdanlarını aklatmaya çalışıyorlar. Hukukun, adaletin geldiği nokta güçlülülerin hukuku  olmuştur. Adalet herkes içindir acil talebimiz budur” açıklamasında bulundu. 

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.