CHP’den seçim starttı

CHP’den seçim starttı

CHP Selçuklu İlçe Başkanlığının düzenlediği Birlik ve Dayanışma kahvaltısına katılım yoğun iken, yapılan konuşmalarda birlik mesajı verilirken, seçim çalışmalarına başladı

Anemon Otel'de düzenlenen kahvaltıya, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanı Barış Bektaş, İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP Eski Milletvekili Ahmet Çobanoğlu, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ile partililer, sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, “Her defasında, erken seçim yapılmayacağını ifade eden iktidar, aniden bir seçim kararı aldı. Aldığı bu seçim kararı erken seçim değil, baskın seçim kararıdır. Bu karar, yerleşik demokratik geleneklere, hukuka ve adalet yollarıyla hiçbir şekilde örtüşmüyor. Baskın basanındır mantığıyla muhalefete hiçbir hazırlık fırsatı tanımadan, ülkemizi seçime götürüyorlar. Seçim baskında olsa, erkende olsa partimiz her zaman hazırdır” dedi.Bütün CHP’lileri sandığa sahip çıkmaya davet eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,“23 Nisan’ın yıl dönümünde, hepinizi sorumlu bir şekilde, sandığa sahip çıkmaya davet ediyorum. Öncelikli ve asli görevimizin bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü karşımızda ulusal egemenliği, sadece 4 yılda bir yapılan seçimler tartışılmaz bir kişiye gücü aktarmaktan ibaret gören bir anlayış var. Bunun karşısında birlikte mücadele verip, partimizi iktidara taşıyacağız. Bu, bütün CHP’lilerin asli görevidir” ifadelerini kullandı.

TEMELDEKİ EN SAĞLAM KOLONUZ

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt iktidara yüklenerek sorular sorarak, “Neden bir ittifak yasasına gerek duyulmuştur? Neden şimdiye kadar birbirlerine en gariz küfürlerle saldıranlar, birden bire can ciğer kuzu sarması olmuştur, olmak zorunda kalmıştır? Neden her akşam televizyonlara çıkardıkları kişiler durmadan yüzde 60’ların üzerinde oyları olduğunu, söyledikleri halde Büyük Birlik Partisi ile ayrı bir ittifak yapacağız deme ihtiyacını hissetmektedirler? Cumhuriyet Halk Partililer olarak, kendi gücünün farkında olmayan insanlar olmayı terk etmeliyiz. Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bu milletin umuduyuz ve Türkiye Cumhuriyeti temelindeki en sağlam kolonuz. Hiçbir mazeret göstermeden, işimizi doğru yaparsak bu seçimleri kazanırız. 2 ay boyunca çalışıp mücadele edeceğiz. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı vardır. Bunun için elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamalıyız.”   CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, “15 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi ile yönetiliyoruz ama ülkeye ne adalet ne de kalkınma getirdiler. Ülkeye huzursuzluk ve ayrımcılıktan başka getirdikleri hiçbir şey yok. Biz huzurun, adaletin, halkın temsilcisi olacağız. Şimdi, seçim startını verdiğimiz bir toplantı yapıyoruz. Bu toplantı bize güç verecektir. Unutmamalıyız ki bu iktidarı değiştirecek tek güç CHP’dir. Onun için durmadan saldırıyorlar. Biz her şeye hazırız. Sandıklara sahip çıkmalıyız. Partimizi iktidara birlikte taşımalıyız” dedi.

TÜRKİYE PARTİ DEVLETİNE DÖNER OLDU

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da Türkiye’yi parti devletine dönüştürdüklerini dile getirerek: “AK Parti iktidarı başkanlık sistemi ile parti devleti sistemini hayata geçirmek istiyor. Bu ülkemiz için iyi bir durum değildir. Buna izin vermemeliyiz. Bu seçim planlanmış bir seçimdir. Biz niye bir erken seçim yapıyoruz mazeretinden kurtulup mücadele etmeliyiz. Nasıl iktidar oluruzu düşünüp, partimize sahip çıkarak mücadele vermeliyiz. Hepimiz tehlikenin farkındayız. Çözümü fedakarlıkla, birlikte mücadele ederek bu seçimi alarak partimizi iktidara taşımaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.