Chp’den Laiklik Tepkisi

Chp’den Laiklik Tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerine, Tekirdağlı CHP’lilerden tepki geldi. Kahraman’ın sözlerine kınayan CHP Tekirdağ İl Başkanlı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerine, Tekirdağlı CHP’lilerden tepki geldi. Kahraman’ın sözlerine kınayan CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, konuyla ilgili olarak basın açıklaması düzenledi.

CHP’nin tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenlediği basın açıklaması, merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Üç Kemaller Parkı’nda (Tuğlalı Park) gerçekleştirildi. Basın açıklamasına, CHP Tekirdağ İl Başkan Vekili Şenel Zeynel Saygın, Tekirdağlı CHP’liler ve vatandaşlar katıldı.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan CHP Tekirdağ İl Başkan Vekili Saygın, TBMM Başkanı Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerinin sadece kendi şahsi görüşü olmadığını belirterek, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesi, yalnızca kendi görüşü değil, AKP’nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının bir göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir” dedi.

Kahraman’ın laikle ilgili sözlerinin kabul edilemez olduğunu savunan Saygın, “Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir. CHP, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefiyle, özgürlükçü demokrasiyi kurmak için çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu ülkede demokrasiyi yok etmek isteyenler, mutlaka yenilecek, Türkiye tarihi yolculuğuna devam edecek” dedi.

Grup daha sonra bir süre alkışlarla tepkisini dile getirerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.