Chp'den Kobanili Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

Chp'den Kobanili Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Suriye’nin Kobani bölgesinden gelen sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı. Suruç'ta taziye evlerini, camileri, tahıl depolarını, okulları dolduran sığınmacılar için; battaniye, ilaç, kıyafet,...

CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Suriye’nin Kobani bölgesinden gelen sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı. Suruç'ta taziye evlerini, camileri, tahıl depolarını, okulları dolduran sığınmacılar için; battaniye, ilaç, kıyafet, gıda, çocuk maması, çocuk bezi gibi insani yardım malzemeleri hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere gönderilecek.

Bölgede yaşananlara duyarsız kalmayan CHP Gaziantep İl örgütü sığınmacılara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Kobani’den gelen sığınmacıların yaşadığı dramı yerinde gördüklerini dile getiren CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, “Bölgede yapılan tespit çalışmaları sonucunda ihtiyaç duyulan çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, battaniye, gıda ve kıyafet gibi acil yardım malzemeleri toplanarak, Kobani’den gelen sığınmacılara ulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili komisyon görevlendirildi.” dedi.

Yardım çalışmalarının devam edeceğini hatırlatan Gökdağ, Türkmenler için de yardım girişiminde bulunacaklarını belirtti.

Yardım komisyonunda yer alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Semra Harman ise mazlumların yanında olduklarını vurgulayarak, savaşın mağduru olan kadın ve çocuklara, Arap, Kürt, Türkmen ayrımı yapmadan imkanlarının el verdiği ölçüde destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yardım Komisyonu Başkanı CHP iş dünyasından sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Tuncay Kaplan, “İnsani yardım malzemeleri, battaniye, ilaç, kıyafet, gıda, çocuk maması, çocuk bezi gibi her zaman lazım olacak. Malzemeleri bayram sonrası Kobani’den gelen mültecilere ulaştıracağız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.