CHP'de ön seçim

CHP'de ön seçim

CHP'nin hakim denetiminde milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla ön seçim kararı aldığı illerden Konya, Aksaray ve Karaman'da partili üyeler oy kullanmak için sandık başına gitti.

CHP Konya milletvekili adaylarını belirlemek üzere Konya merkezi başta olmak üzere ilçelerde de sandıklar kuruldu. CHP'den Konya milletvekili adayı olabilmek için 28 aday adayı yarışıyor.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici, merkez Meram ilçesindeki bir okulda oyunu kullandı. Yetiştirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da bir demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi.

Omurgalı bir duruş sergileyerek, dik durarak Konya'ya ön seçimi getirdiklerini belirten Yetiştirici, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar ateşini Konya'dan alevlendirdik. Partimize yakışır şekilde, örgütümüzle başarılı, sağlıklı ve saygılı bir çalışma geçirdik. 7 Haziran'a kadar çalışarak partimizin iktidar ateşini Konya'dan yakacağız. Konya'dan şu saat itibarıyla 2 milletvekili çıkardığımızı biliyorum. Bir milletvekilimiz vardı. Üçü zorluyoruz, dört hedefimiz."

Konya'da çeşitli okullarda kurulan sandıklarda 9 bin 775 üye 28 aday adayı için oy kullanıyor.

- AKSARAY

Aksaray'da da CHP'li delegeler, milletvekili adaylarını örgüt denetiminde eğilim yoklamasıyla belirlemek üzere sandık başına gitti.

Kentte, Zafer İlkokulu'nda kurulan sandıklara, CHP'li üyeler sabahın erken saatlerinde gelerek milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla oy kullandı. 5 milletvekili aday adayının bulunduğu eğilim yoklamasında, il ve ilçeler dahil 2 bin 700 partilinin oy kullanmasının beklendiği bildirildi.

Akşam 17.00'ye kadar devam edecek oylamanın ardından sandıkların açılmasıyla eğilim yoklamasında en çok oy alan 3 aday adayının ismi netleşecek.

- KARAMAN

Karaman'da da kent merkezi ile ilçelerinde kurulan sandıklarda delegeler adayları belirlemek için oy verme işlemine başladı. Çeşitli okullarda kurulan sandıklarda üyeler, 3 aday adayı için oy kullanıyor.

İl merkezinde İmaret Ortaokulu'nda kurulan 5 sandıkta kayıtlı bin 774 delegenin oy kullanması beklenirken, il genelinde ise partinin 3 bin 5 kayıtlı delegesi bulunuyor.

CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, yaptığı açıklamada, il genelinde partililerin oy kullandığı söyledi.

Bu seçimin diğer partilere de örnek olmasını temenni eden Ünver, "Parti olarak demokrasi sınavını hep birlikte yaşıyoruz. Partilerin siyasetin demokratik olması çok önemli bir gün bugün. Tüm ilçelerimizde ayrı ayrı sandıklar oluşturuldu. Bu tarz aday belirleme sürecinin ülkemizde faaliyet gösteren tüm partilere örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.