CHP'de erken seçim hazırlığı

CHP'de erken seçim hazırlığı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta partisinin il başkanlarını Kahramanmaraş’ta toplayacak.

Bayram tatilinin bitmesiyle CHP’de yoğun bir maraton başlayacak. Bayramla birlikte siyasete kısa bir mola veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünden itibaren yoğun bir çalışma temposuna girecek.

CHP Lideri, bugün İstanbul’da Tarık Akan’ın Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenecek cenaze töreni ile Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazına katılacak. Ayağının tozuyla Ankara’ya dönecek olan Kılıçdaroğlu, salı günü Ordu’ya geçecek ve burada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın merhume annesi adına Fatsa’da yaptırdığı Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirecek.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Ordu’daki programının ardından Ankara’ya dönecek CHP Lideri’nin, bayramdan önce talep ettiği randevuya yanıt gelmesi durumunda Başbakan Binali Yıldırım ile buluşması bekleniyor. Zirvede son dönemde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle kamudan ihraç edilen ve görevden alınanların durumlarını gündeme getirecek olan Kılıçdaroğlu’nun, partisine ulaşan mağduriyet şikâyetlerine ilişkin bir dosyayı Başbakan’a sunması bekleniyor.

Habetürk'ün haberine göre; CHP Lideri, önümüzdeki hafta cuma günü ise Kahramanmaraş’a geçerek partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI

81 il başkanının katılacağı ve 2 gün sürecek toplantıda, seçim hazırlıkları için düğmeye basılacak.

SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENME

Toplantıda, CHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı “sandık çevresi örgütlenme modeli” masaya yatırılacak. Olası bir erken seçime karşı şimdiden hazırlıkların yapılmasını kapsayan modele göre, seçimlerde oy kullanılacak her sandık için CHP, en az 2 kişiden oluşan sandık sorumlularını şimdiden belirleyecek. Sandıklarda görevlendirilen parti üyeleri, seçimlere kadar geçecek sürede tüm örgütlenme çalışmalarından sorumlu olacak.

EV ZİYARETLERİ

Parti içi eğitime alınacak olan sorumlular, kendi sandığında oy kullanacak seçmenlere ilişkin çalışmalar yürütecek. Gerekirse ev ziyaretleri yapılarak yarın seçim olacakmış gibi seçmenle yüz yüze temas kurulacak. Ayrıca, seçim günü sandıklarda “müşahit” olarak görev almak isteyenler belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.