Chp Ve Dp, Menderes Ve Arkadaşlarını Birlikte Andı

Chp Ve Dp, Menderes Ve Arkadaşlarını Birlikte Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokrat Parti (DP), merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan vefatlarının 53’üncü yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar'da birlikte andı. Anma törenine CHP Genel Sekreteri Gürsel...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokrat Parti (DP), merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan vefatlarının 53’üncü yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar'da birlikte andı. Anma törenine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve milletvekilleri ile DP Genel Başkan Gültekin Uysal ve parti üyeleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı CHP Genel sekreteri Gürsel Tekin yaptı. Tekin, "Son dönemlerde siyasetin çok kirlendiğini, çok yozlaştığını da burada ifade etmek istiyorum. Umut ederim ki Türk siyaseti en kısa süre içerisinde bu yozlaşmadan, bu kirlilikten kurtulur diye düşünüyorum. Buna el birliğiyle mücadele edeceğiz. Geçmiş dönemlerde sağda da solda da bu nezaketin üst düzeyde olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Dünya tarihimize de baktığımızda demokratik süreçler hep acılarla taçlandırılmıştır. Keşke olmasaydı. Türk siyasal yaşamımızda da bu siyasal idamlar Türkiye’nin demokrasisi açısından, Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük tahribatlar yaratmıştır. 21. yüzyılda yaşamamıza rağmen siyasal idamlar 15 yıl önce hayatımızdan çıktı. Umut ediyorum ki bu geçmiş yıllardaki acılarımız demokratik yaşamımızda önümüzde önemli bir süreç olur. Bu kirlilikten bizi arındırır. Ve yeni bir siyasal yaşam, yeni bir Türkiye özlemiyle hep beraber kavuşuruz. Ben bu idamların bir cinayet olduğunu umut ettim.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise "Bir vicdani mesuliyeti yerine getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel sekreteri, huzurunda bulunduğumuz başta büyük Menderes ve onun kader arkadaşı olduğu kadar kıymetli bakanları, eşi, evladı. Onların huzurunda buradaki bütün vatandaşlarımızı saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Ağıtların, şiirlerin yarım kaldığı bir günün yıldönümünde bir büyük mesuliyeti hep beraber ifa ediyoruz. İşte bugün sadece bu ızdırapları değil, Menderes’in şahsında bu milletin yaşadığı, kendi özelinde ailelerin ve efradının yaşadığı bu ızdırapların bizlere yol göstericisi olması ümidiyle bu yıl dönümünde hep beraberiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra CHP ve DP’liler beraber Anıt Mezar’a çelenk bırakarak dua etti. İki partinin üyeleri toplu fotoğraf çektirdikten sonra Adnan Menderesin oğlu merhum Aydın Menderes'in mezarını da ziyaret etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.