Chp Milletvekili Oran: Türkiye Ulusal Güvenlikte Kötü Bir Tablo Ortaya Koyuyor

Chp Milletvekili Oran: Türkiye Ulusal Güvenlikte Kötü Bir Tablo Ortaya Koyuyor

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye'nin ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokrasisiyle, ulusal güvenliğiyle ve terörle mücadelesiyle son derece kötü bir tablo ortaya koyduğunu ileri sürdü. Partisinin Muğla il başkanlığını ziyaret...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye'nin ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokrasisiyle, ulusal güvenliğiyle ve terörle mücadelesiyle son derece kötü bir tablo ortaya koyduğunu ileri sürdü. Partisinin Muğla il başkanlığını ziyaret eden Oran, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Oran, ülkenin sıcak bir gündeme sahip olduğunu dile getirerek, "Kendi sorunlarımız devam ederken sınırlarımızda büyük olaylar yaşanıyor. ABD, geceyarısı Suriye'ye operasyon düzenledi ve hâlâ devam ediyor. 46 yurttaşımızın kurtarılması, bizi ziyadesiyle çok mutlu etti ancak 101 gün yurttaşlarımız rehin kaldılar. Bu süreçle ilgili nedenler, niçinler, nasıllar açığa kavuşturulmalı. Aynı sis perdesi hâlâ devam ediyor. Hükümet, bu konuda şeffaf ve hesap verebilir olmalı. CHP olarak, IŞİD terör örgütünün ülke sınırlarına kadar gelip Niğde'ye kadar geçerek, oradaki polis ve askerlerimizi şehit edenlerin hesaplarını sormak zorundayız. Bu konuda hükümet bir savaşa girerken, bu kadar önemli olaylar yaşarken TBMM'nin olağanüstü toplamaması ve bunu kendi içinde gizli kapaklı yürütmesi son derece üzüntü verici bir durum." dedi.

Türkiye'de bir demokrasi krizi yaşandığını iddia eden Oran, "Türkiye'de demokrasi açığı var. Bugün demokraside gelinen noktada bir demokrasi açığı, krizi vardır. Maalesef demokrasinin kuvvetler ayrılığı olması gereken yanı artık yok edilmiştir. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına almıştır. İktidar, sayısal çoğunlukla sınırsız otorite kullanmaya ve yargıyı askıya almaya, dikkate almamaya devam etmekte. Adalet Bakanı Bozdağ'ın, adalet binalarını ziyareti sırasında cumhuriyet savcılarına uyguladığı muamele, iktidar partisinin kuvvetler ayrılığına bakış açısını çok net ortaya koymaktadır. Cumhuriyet unvanı, savcılar dışında hiçbir makama verilmemiştir. Bugün gelinen noktada kuvvetler ayrılığını hiçe sayarak, tehdit ederek, 'Ben cumhuriyetin savcısına bunu yaparım' dercesine çekinmeden, sıkılmadan, utanmadan yapmış oldukları kuvvetler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne meydan okumaktır. Adaletin ruhuna Fatiha okumaktır. CHP olarak bunu kabul etmiyor ve kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Umut Oran, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı yönetmeliklerinin değiştirilmesine de tepki göstererek, "İktidar, iki kere daha laik ve bilimsel eğitime darbe vurmuştur. Bunlardan birincisi okullara meclis zorunluluğu getirilmesi, ikincisi ise ortaokullarda başörtüsü serbestliği. AKP'nin inadına inadına Milli Eğitim'i bu kadar din referanslı bir eğitime getirebilmesi anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey değildir. Bunu da CHP olarak kınıyoruz. Eğitim sistemi, yazboz tahtası haline geldi. Eğitim, tam bir imam hatipleştirme projesiyle karşı karşıya. 2002 yılında 450 imam hatip lisesinde 70 bin öğrenci varken bugün bu sayı yüzde 100 arttı. 970 imam hatip lisesinde öğrenci sayısı 800 bine yaklaştı. Bu gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Öğrenciler zor şartlarda eğitim görüyor, 13 öğrencimize bir yatak düşüyor. Bu kadar eğitimde sıkıntı varken olaya mezhepçi, dinsel, antilaik bir anlayışla bu şekilde yaklaşılması anlamsız. Hâlâ atanamayan öğretmen krizi devam ediyor. Eğitimde antilaik uygulamalar nedeniyle yurtdışından sürekli uyarılar alıyoruz. Türkiye'yi ileriye taşıyabilecek bir durum değil. Güneydoğu'da okullarımız PKK tarafından yakılıyor. Bununla ilgili maalesef hükümet hiçbir söylemde ve eylemde net olarak bulunamıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.