Chp Milletvekili Kuşoğlu: Mgk, Pkk'nın Kurduğu Paralel Mahkemeleri Görmeli

Chp Milletvekili Kuşoğlu: Mgk, Pkk'nın Kurduğu Paralel Mahkemeleri Görmeli

CHP Ankara Milletvekili Musa Kuşoğlu, Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın gerçek paralel mahkemeler kurduğuna ifade ederek Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bunu görmesi gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, artan maden kazalarına dikkat çekerek...

CHP Ankara Milletvekili Musa Kuşoğlu, Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın gerçek paralel mahkemeler kurduğuna ifade ederek Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bunu görmesi gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, artan maden kazalarına dikkat çekerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın istifasını şu sözlerle istedi: “Cumhuriyet tarihinde hiçbir bakanın zannediyorum ki, istifası bu kadar gerekli olmamıştır.” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Musa Kuşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ülkenin üçte birinde kamu düzenin kalmadığını ifade ederek “Devlet devletliğini yapamazsa, kamu güvenliğini sağlayamazsa, mahkemeleri çalıştıramazsa birileri o devletin boşluğunu doldurur. Bugün, o boşluk vardır. Hiç inkar etmeyelim. Bugün orada mahkemeler, gerçek paralel mahkemeler var. Güvenlik güçleri var, vergi topluyorlar. Orada yaşayan insanlar bugün devletten değil, maalesef bir terör örgütünden çekiniyor, korkuyor, onları güç olarak kabul ediyor. Bunu MGK’nın da görmesi lazım.” dedi.

‘BÜTÜN BUNLARI GÖRMEZDEN GELMEK AĞRIMA GİDİYOR’

Ülkenin üçte birinde kamu düzeni yokken yol denetimlerinin birileri tarafından yapıldığını ifade eden Kuşoğlu, “Bütün bunları görmezden gelmek, bütün bunları yok saymak ağrıma gidiyor doğrusu. MGK bunları görmesi gerekir. Çok ciddi tedbirler alması gerekir. Tabii ki çözüm süreci olacak ama bir taraftan da devletin yok edildiği bir anlayış var. Her gün güvenlik görevlileri öldürüyor. ” diye konuştu.

‘HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK AYYUKA ÇIKMIŞ VAZİYETTE’

Bir soru üzerine Sayıştay’ın denetim yapamadığını kaydeden Musa Kuşoğlu, bakanlıklarda da denetim yapılamadığını ifade ederek “Hırsızlık, yolsuzluk gerçekten ayyuka çıkmış vaziyette. Artık Türkiye Cumhuriyeti’nde kamu düzeni yok. İşini yapan, namuslu, dürüst, ahlaklı insanlar cezalandırılıyor. Sayıştay örneğinde olduğu gibi. Maalesef çok rezalet bir durumdayız.” şeklinde konuştu.

‘CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ BİR ZAMAN BİR BAKANIN İSTİFASI BU KADAR GEREKLİ OLMADI’

Yaklaşık birbuçuk ay önce kendisinin gündeme getirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TKİ Genel Müdürlüğü’nde en az 2 milyar Dolarlık usulsüzlük ve yolsuzluk olduğuna dair iddialara Bakan Taner Yıldız’dan geçen süre içinde herhangi bir işlem yapılmadığını kaydeden CHP’li Kuşoğlu, ilgililer hakkında pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Bakan Yıldız’ın da istifa etmesi gerektiğini söyleyen Kuşoğlu, “Cumhuriyet tarihinde hiçbir bakanın zannediyorum ki, istifası bu kadar gerekli olmamıştır. Açı ve net bir şekilde istifasına gerek duyulmamıştı.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.