Chp Milletvekili Develi: Basın Bayramı ‘sansürsüz Gelecek’ Dileğine Dönüştü

Chp Milletvekili Develi: Basın Bayramı ‘sansürsüz Gelecek’ Dileğine Dönüştü

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, basında sansürün kaldırılışının 106. yılında, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın ‘sansürsüz gelecek’ dileğine dönüştüğünü belirterek, “Bu günler de geçecek. Hür basının halka gerçekleri...

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, basında sansürün kaldırılışının 106. yılında, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın ‘sansürsüz gelecek’ dileğine dönüştüğünü belirterek, “Bu günler de geçecek. Hür basının halka gerçekleri ulaştıracağı günlere ulaşacağız.” dedi.

Medya’nın bir bütün olarak kuşatıldığını, tekellerin halkın haber alma özgürlüğünü tek yanlı haberlerle engellediğini aktaran Milletvekili Develi, kitle iletişin araçlarının belirli bir çıkarı gözetenlerin tekeline dönüştüğünü vurguladı. Turgay Develi yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Basın bayramı, sansürün kaldırılışının 106. yılında buruk kutlanıyor. Çünkü sansür daha da ağır ve aslında ortada kutlanacak bayram da kalmadı. Mücadele, medya tekelinin kırılması ve halkın haber alma hakkını gözeten kuruluşların çoğalması yönünde olmalı. Basın özgürleşmeden, halkın haber alma hakkı özgürlüğünden söz edilemez. Uluslararası tekeller kitle iletişim araçları üzerinde, dolayısıyla medya üzerinde tekel oluşturdular. Buna bir de içerideki haram medyası eklenince, sansür katmerlendi. Çözüm yerel medyanın güçlenmesi. Özgürlük ışığına şehir medyasının yol göstericiliğinde ulaşılacağına inanıyorum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.