CHP lideri: Koalisyona sıcak bakmıyorum

CHP lideri: Koalisyona sıcak bakmıyorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı programda koalisyona sıcak bakmadığını açıkladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de gündeme dair soruları yanıtladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından satır başları:

Farklı partilerden vatandaşlarımız da "CHP bizim sorunlarımızla nasıl ilgilenecek, acaba neler diyorlar?" diye bize artık ilgi duyuyor. Parti öncesi yaptığımız mini anketle bizi dinlemeye gelen vatandaşlarımızın sadece CHP 'li olmadığını görüyoruz.

Artık ülkenin çivisi çıktı. Etrafımız kan gölü oldu, artık sorun çıakran bir ülke olarak görülüyoruz. Bunların sona ermesi için tek çıkış yolu CHP'nin iktidara gelmesi. Benim kişisel heveslerim yok. Bu ülkede 17 milyon yoksul varsa, 13 yıldrır bu ülkeyi yönetenleri sorgulayacağız.

Genç işsizlerde Avrupa birincisiyiz. Krizdeki Yunanistan'ı geçmiş durumdayız. Genç nüfusumuz çok yüksek ama işsizlikten dolayı hepsi kahvede oturuyor.

HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek. Biz demokratik rejimizimi dikta rejimine teslim edemeyiz. Bir kişinin arzusu üzerine bu rejim ve yönetim değişmez. Biz milli iradeye saygılıyız ve seçim barajını kaldırılmasını savunuyoruz. Biz darbeye karıyız, bunun için de adılar atıyoruz ama AKP darbeye karşıymışi gibi gözüküp bunun arkasına sığınan bir parti. Bu barajı 12 Eylül darbecileri getirdi. Peki bu barajı kim savunuyor? Sözde darbeye karşı olan iktidar savunuyor. Bunların demokrasiyle yakından uzaktan ilgileri yok.

Milli iradeyse eğer, yüzde 1 bile oy alsa o partinin genel başkanının meclise girmesi gerekir. Bizim projelerimize inanıyorsanız, tek başımıza iktidar olmak için bize yardım etmelisiniz. Biz bütün dünyaya güven veriyoruz. CHP iktidara gelirse hukukun üstünlüğü olacak, demokrasi gelecek.

"BU BENİM GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK AHLAKSIZLIKTIR"
Bize gelen bilgilere göre HDP'nin ağırlıklı olarak AKP tabaından oy aacağı gözüküyor. Biz de her kesimden oy alıyoruz, sadece bu seçimlerde aldığımız oy oranları değişecek. Seçmende gelecek endişesi ve kaygı var. Bir kişinin meydanlara çıkıp açıkça hukuku çiğnemesi bu ülkenin milletinin değerlerine saygısızlıktır. Miting meydanlarına zorla insanları görütüyorlar. Gelmeyeni fişliyorlar. Bu, benim gördüğüm en büyük ahlaksızlıktır.

"ERDOĞAN'IN ABDULLAH GÜL GİBİ DAVRANMASI LAZIM"
Sağduyusu olan herkesin, cumhurbaşkanına dönüp şunu söylemeli: Seni 3 kez başbakan, sonra da Cumhurbaşkanı yaptık. Senin tıpkı Abdullah Gül gibi davranman lazım. Tarafsızlık ilkesini bozmaman lazım. Meydanlara çıkıp ben tarafsızım diyor ama muhalefete yükleniyor. O zaman iktidar partisisinede çıkışsın.

"KOALİSYONA SICAK BAKMIYORUM"
Koalisyon fikrine sıcak bakmıyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar CHP iktidarını zorunlu kılıyor. Koalisyonlar Türkiye'nin sorununu çözmez. Bu sorunları çözecek kişinin esnafı, işsizleri düşünmesi lazım. İsrafı önlemesi lazım. Sağlıklı demokrasisi olan ülkerlerde koalisyona sıcak bakılır. Ama Türkiye'nin şu an ufku geniş olan ve sorunları çözme odaklı olan bir yönetime ihtiyacı var. Yolsuzluğu kendisine şiar edinmiş bir partiyle nasıl koalisyon yapalım? Yolsuzluğu bitireceğine dosyaları kapatanlarla nasıl bir araya geleceğiz.

"BANA 4 YIL YETKİ VERSİNLER"
Ben kimseden 13 yıl yetki istemiyorum. Bana 4 yıl yetki versinler, bu ülke nasıl yönetilirler görsünler. 27,5 devlette önemli görevlerde bulundum. O süreçte kimse çıkıp da Kılıçdaroğlu yolsuzluk yaptı demedi, diyemedi.

SEÇİMDE ALINACAK ÖNLEMLER
AKP iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. ELektriği söndürecektir, kedileri trafoya sokacaktır. Elektrikler kesildiğinde gelinceye kadar sandık görevlimiz sandığın üstüne oturacaktır. Tutanaklar düzenlenene kadar yerini terk etmeyecektir. Asıl sormamız gereken şu: hakim gözetiminde yapılan bir seçimden neden endişe duyuyoruz? Çünkü ülkede hukuk bitti. Seçim hileleri konusunda çok duyarlıyız. Sivil toplumun büyük ölçüde desteğini aldık. Diğer partilerden de aynı dikkatle sandıklara sahip olmalarını istiyoruz. Bu kirli siyaseti bu topraklardan atmalıyız.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.