CHP Koordinasyon Merkezi’ne saldırdılar

CHP Koordinasyon Merkezi’ne saldırdılar

Konya'da yürütülen siyasetin tadı iyice kaçmaya başladı. Şehir merkezinde ve ilçelerde neredeyse her gün üzücü bir olay yaşanıyor. Dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından Cumhuriyet Halk Partisi CHP İl Koordinasyon Merkezi'ne saldırı düzenlendi

Konya'da yürütülen siyasetin tadı iyice kaçmaya başladı. Şehir merkezinde ve ilçelerde neredeyse her gün üzücü bir olay yaşanıyor. Dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından Cumhuriyet Halk Partisi CHP İl Koordinasyon Merkezi'ne saldırı düzenlendiği iddia edildi. Merkezde görevli gençlerin saldırıya uğradığı ve seçim bürosunun dağıtıldığı öğrenildi. Bu olaylar yaşanırken bir taraftan Zafer'de partilerin seçim standlarının yer aldığı alanda da tartışmalar hararetlendi. Saadet Partisi'nin standında bulunan bayraklar da bu grup veya bağlantılı olan gruplar aracılığı ile indirildi.

CHP İl Koordinasyon Merkezi'ne yapılan saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bizlere gelen bilgiler doğrultusunda güvenlikten sorumlu mercilere gerekli uyarılarımızı ve bilgilendirmelerimizi 3-4 saat öncesinden yapmamıza rağmen, güvenlik güçleri nezdinde,mobese kameraları eşliğinde 200-300 kişiden oluşan demokrasiyi içselleştirememiş faşist bir grubun,ellerini kollarını sallayarak gelip,İl Seçim Koordinasyon Merkezimize ve Gençlik Kolları üyelerimize (fiziksel güç kullanarak)hiçbir ilkel toplumda dahi görülmeyecek vandalca ve barbarca gerçekleştirdiği şiddet dolu saldırısına maruz kaldık. 24 Haziran mağlubiyetini şimdiden hisseden bu aciz yapı şunu bilsin ki, siz ne kadar istemesenizde biz bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, toplumsal barışı ve huzuru 24 Haziran gecesinde herkes için getireceğiz."

CHP'li Turgay Bilge de twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu vandal sürüsünün "Recep Tayyip Erdoğan" diye tempo tutarak Kültür Park'a kadar yürüdüklerine ve yaklaşık 50 - 60 kişi olduklarına tanığım. Konya Emniyeti saat 00.30 civarında Zafer istikametinden Kültür Park'a doğru yürüyen bu grubu kamera kayıtlarından tespit edebilir" ifadelerine yer verdi. CHP Konya Milletvekili Adayı Abdullatif Şener de yaptığı açıklamada saldırgan grubu ‘vandallar’ olarak tanımlayarak, “Mafya yöntemleriyle seçim kampanyasına hayır!” dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum