Chp İl Başkanı Engin: 2015 Akp İle Hesaplaşma Seçimi Olacak

Chp İl Başkanı Engin: 2015 Akp İle Hesaplaşma Seçimi Olacak

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “2015 genel seçimleri AKP ile, AKP'nin yalanlarıyla hesaplaşma seçimi olacak.” dedi. CHP İzmir ilçe başkanlarının ekim ayı toplantısı Menemen ilçesinde yapıldı. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki...

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “2015 genel seçimleri AKP ile, AKP'nin yalanlarıyla hesaplaşma seçimi olacak.” dedi. CHP İzmir ilçe başkanlarının ekim ayı toplantısı Menemen ilçesinde yapıldı. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda İl Başkanı Engin, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları hazır bulundu. Toplantının açılış bölümüne Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de katılarak, çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Toplantının evsahibi olan Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, açılış konuşmasında CHP’li başkan ve yönetim kurulu üyelerini ilçesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu toplantıdan çıkacak sonuçlar, inşallah partimizin gücüne güç katacaktır.” dedi.

ÖN SEÇİM ÇIKIŞI

Menemen Belediyesi’nin projelerini ve hizmetlerini anlatan bir slayt gösterisinin ardından söz alan Başkan Şahin ise, “Ben parti içi demokrasiye çok önem verdim. Bu yüzden pişmiş tavuğun başına gelmeyen benim başıma geldi, partiden atıldım. Sonra geri döndüm ama çok eziyet çektiğimiz dönemlerdi. Tüm bunlara rağmen bugün yine buradayız. Merkezî atamaya şiddetle karşı olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, yıllarca bütün platformlarda hep ön seçim dedim. Milletvekilliği seçimlerinde de herkes ön seçim diyor ama bir türlü ön seçimi gerçekleştiremiyoruz. Zaman zaman bu durumu sorguladım, ortaya çıkan sonuç hep delege yapısı, üye yapısı ama her seçimi bu yapıyla yapıyorsak, ön seçimi de bu yapıyla yapmak zorundayız.” diye konuştu.

İl Başkanı Engin ise konuşmasının büyük bölümünü genel seçime ayırdı: “Bir genel seçime gidiyoruz. Basından bilgilendiğimiz kadarıyla seçimlerin öne alınması mümkün. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın, bu seçimlere hazırız. CHP örgütü, seçimlere en hazır parti olduğunu her defasında göstermiştir. Parti içinde bir kırılma yaratmadan, örgütün sesine kulak vermek lazım. Sayın belediye başkanımızın ön seçim isteğini anlıyoruz. Herhalde ön seçim istemeyen partilimiz yoktur. Bu istekleri elbette ki genel merkezimize ileteceğiz ve yeri geldiğinde elbette konuşacağız ama benim il başkanı olarak öncelikli görevim, seçimlerde var olan başarımızı arttırmak. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde de örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonrasında oy oranlarımız çok daha yukarı çıkacaktır. AKP, hayal âleminde yaşıyor. Bu milletvekili seçimleri AKP ile hesaplaşmak, yalanlarıyla hesaplaşmak, İzmir’i daha da zenginleştirmek, İzmir’in, devletin hazinesinden daha az faizle borçlanabildiğini, İzmir’in dünyanın en yaşanılır kentlerinden olduğunu anlatmak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendireceğimizden ve seçimlere hazır olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Toplantının ilk bölümünün sonunda Başkan Tahir Şahin, İl Başkanı Ali Engin’e Menemen'de yapılan bir vazo hediye etti. Toplantının basına kapalı bölümündeki ana gündem maddesinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve seçim hazırlıkları olduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.