Chp, Resmi Gazete İçin Ysk'ya Dilekçe Gönderdi

Chp, Resmi Gazete İçin Ysk'ya Dilekçe Gönderdi

Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP adına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’na ‘12. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili tutanağın Resmi Gazete’de yayımlanmaması’ konusu ile ilgili bir dilekçe gönderdi.YSK’nın 12. Cumhurbaşkanlığı...

Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP adına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’na ‘12. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili tutanağın Resmi Gazete’de yayımlanmaması’ konusu ile ilgili bir dilekçe gönderdi.

YSK’nın 12. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tutanakları yayımlanmak üzere, 15.08.2014 tarih-3719 sayılı yazıyla muhtelif kurumlara ve Başbakanlık-Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne ulaştırdığı hatırlatılarak, YSK’nın, bu anlamda anayasal görevini tamamladığı belirtildi.

Atilla Kart, ancak, anılan kurumun, Anayasa’nın âmir hükümlerine ve devlet geleneklerine göre aynı gün-mükerrer sayıda yayımlanması gereken mezkur tutanağı, seçilmiş cumhurbaşkanı konumunda olan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin baskısı, kanunsuz emir ve talimatları sebebiyle bugüne kadar yayımlamadığını ifade etti.

“Anılan kurum; yoğun suç kastı altında temadi eden bir şekilde eylemini sürdürmektedir.” diyen Kart'ın, YSK’ya gönderdiği yazıda, “Anılan kurumun; en hafif deyimiyle, Anayasanın 137 ve TCK’nın 257. maddelerine aykırılık teşkil eden bu eylemleri üzerine, tarafımızdan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 19.08.2014 tarih-2014/112270 sor.no sayılı dosya ile suç duyurusunda bulunulmuştur. Kurumunuzdan sâdır olan ve anayasal olarak yerine getirilmesi zorunlu olan temel bir görev, anılan kurum tarafından yoğun suç kastı altında yerine getirilmemektedir. Bu safahatı YSK’nın bilgilerine sunuyor, sürecin YSK tarafından da yasal ve anayasal sebeplerle takip edilmesi gerektiğinden, bu yöndeki talebimizi bilgilerinize sunuyor, yasal ve anayasal gereğini saygıyla talep ediyoruz.” cümleleri yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.