Chiquita Muz Brezilyalı Ortak İstemiyor

Chiquita Muz Brezilyalı Ortak İstemiyor

Geçtiğimiz günlerde şirket satışı ve yönetim ortaklığı ile gündeme gelen ünlü muz markası Chiquita, Brezilyalı şirketlerin teklifini geri çevirdi. İrlandalı meyve üreticisi Fyffes ile birleşmeyi tercih eden Amerikan firması, bu yönde...

Geçtiğimiz günlerde şirket satışı ve yönetim ortaklığı ile gündeme gelen ünlü muz markası Chiquita, Brezilyalı şirketlerin teklifini geri çevirdi. İrlandalı meyve üreticisi Fyffes ile birleşmeyi tercih eden Amerikan firması, bu yönde alınan kararın şirketin çıkarları açısından daha uygun olacağı kanaatine vardı.

Tropikal meyve pazarında özellikle muz üretimi ile küresel bir şöhrete sahip olan Chiquita, dünya portakal suyu üretiminin yüzde 40’ını gerçekleştiren Brezilyalı Cutrale ile Safra grubunun 625 milyon dolarlık satın alma teklifi karşısında son kararını verdi. Benzer ürünler satan ve pazar payı hayli yüksek olan İrlandalı firma ile gerçekleşecek şirket evliliğinin, Chiquita markasının geleceği için daha büyük önem taşıdığı ifade edildi. Brezilyalı firmalar ise, portakalın yanı sıra ihracat yüzdeleri düşük olan diğer tropikal ürünleri Chiquita ismiyle dış pazara açılmak için ilgi gösteriyordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.