Cfr Başkanı Haass'a Göre Erdoğan, Gülen'i Obama'dan İstedi

Cfr Başkanı Haass'a Göre Erdoğan, Gülen'i Obama'dan İstedi

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri için, ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla New York’a gelen Recep Tayyip Erdoğan bugün BM Genel Sekreteri Ban ki-mun ile görüştü. Türkevi’nden BM binasına geçerken gazetecilerin...

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri için, ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla New York’a gelen Recep Tayyip Erdoğan bugün BM Genel Sekreteri Ban ki-mun ile görüştü.

Türkevi’nden BM binasına geçerken gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, bir gazetecinin 'Dış İlişkiler Konseyi Başkanı (CFR), “Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’dan Fethullah Gülen'i istedi, ama Obama vermedi” şeklinde tweet attığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Ben öyle birşey söylemedim.” şeklinde cevap verdi.

Temaslara Ban-ki mun'u ziyaret ederek başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece CFR’da (Dış ilişkiler konseyi) yaptığım konuşma var. Konuşmanın içeriği zaten belli, açıktı. İlk temasımızı şimdi Ban ki-mun ile yapacağız. Akşam bizim burda bir resepsiyonumuz var. Görüşmelerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Dış İlişkiler Konseyi (CFR) Başkanı Ricahard Haass, Erdoğan'ın konseyde yaptığı konuşmanın ardından attığı tweette, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan CFR'da, Obama'dan Fethullah Gülen'in ulusal güvenlik ve terörizm gerekçesi ile iadesi isteğini geri çevirdi.” ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.