Cezaevlerinde Doluluk Oranı Yüzde 95'e Ulaştı

Cezaevlerinde Doluluk Oranı Yüzde 95'e Ulaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplandı. Başkanlık sunuşlarının ardından Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü İnceleme Raporu ile Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplandı. Başkanlık sunuşlarının ardından Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü İnceleme Raporu ile Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Açık Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü İnceleme Raporu'nun görüşülmesine başlandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, 25 Kasım 2014 tarihi itibariyle ceza infaz kurumları toplam kapasite, mevcut ve doluluk oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Cezaevlerinde 156 bin 195 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu dile getiren Üstün, kapalı cezaevlerinde 124 bin 427 kişi olduğunu ifade etti. Açık cezaevlerinde ise 31 bin 768 kişinin olduğunu anlatan Üstün, adli suçlardan 148 bin 193 kişi, terör suçlarından 6 bin 189 kişi, çıkar amaçlı suç örgütünden bin 813 kişinin cezaevinde olduğunu söyledi.

İnfaz durumlarına göre tutuklu 22 bin 484, hükümözlü 11 bin 538, hükümlü 122 bin 173 kişinin cezaevlerinde olduğunu dile getiren Üstün, cezaevlerinde olanların 148 bin 535'i erkek, 5 bin 607 kişinin kadın, 2 bin 53'ünün ise çocuklardan oluştuğunu kaydetti. Cezaevlerinin toplam kapasitesinin 163 bin 251 kişi olduğunu belirten Üstün, doluluk oranının yüzde 95,7 olduğunu söyledi.

Kadına şiddet konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu dile getiren Üstün, konuya ilişkin komisyon olarak kendilerinin de bir rapor hazırladıklarını hatırlattı. Bu raporu da araştırma komisyonuna kaynak olarak sunacaklarını anlatan Üstün, son zamanlarda olayların artarak devam ettiği için böyle bir araştırma komisyonu kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Böyle bir komisyon kurulmasında zarar olmadığını dile getiren Üstün, sorunun çözümüne yönelik bir takım yeni öneriler getirebileceğine dikkat çekti.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hakkında hazırladıkları rapor hakkında bilgi verirken, AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, Tokat'taki cezaevleri hakkında bilgilendirme yaptı. Yıldız, "En çok sıkıntı, ziyaret ve nakil talepleri üzerinde. Burada tutuklu ve hükümlülerin yüzde 70'i başka illerden. Bu konuda çok ciddi mağduriyetler var." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.