Ceza infaz memurlarının  şartları iyileştirilmeli

Ceza infaz memurlarının şartları iyileştirilmeli

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyon toplantısında cezaevi çalışlarının sorunlarını dile getirdi.

Yokuş, “Sayıları 60 bini bulan ceza infaz koruma memurlarımızın çok ciddi sorunları mevcuttur. Cezaevlerimizin genel sorunlarını sıralayacak olursak; Yasalardan kaynaklı sorunlar, Cezaevi yönetiminden kaynaklı sorunlar, Cezaevi çalışanlarının bireysel eylemlerinden oluşan sorunlar, Mahkûm ve tutuklulardan kaynaklanan sorunlar.“Biz cezaevindeki mahkûm ve tutukluların hayat standardını yükseltmek, onları topluma yeniden kazandırmak için olağanüstü çaba sarf etsek de eğer ki orada çalışanların sorunlarını çözemezsek, onları huzurlu ve mutlu bir şekilde çalışır hâle getiremezsek inanınız bu sorunları yıllarca konuşur ve tartışırız.” “Cezaevinde çalışan 60 bine yakın memurun yani ceza infaz koruma memurunun ücretli mahkûm olduğunu düşünmek zorundayız. Bu kişilerin hem cezaevi içinde hem cezaevi dışında büyük sorunları var. Bir kere, bunların sendikal hakları yok yani niye yoksa anlamak zor. Adalet Bakanlığı personelinin hakkı var, ceza infaz koruma memurlarının yok. Neden yok? Efendim, işte, cezaevleri hassastır, sendikalar buraya girmesin.

Önce bunu bir düzeltmemiz lazım. Ha, onu düzeltemiyorsak şimdi bir ceza infaz koruma memurunun toplum nazarındaki imajı -kendi ifadeleriyle- “kötü imaj” hakaret, tehdit ve iftiraya maruz kalmak, kalitesiz üniforma, maddi sıkıntı zaten en önemli sorun, 7/24 saat nöbet, fazla mesai ücretleri, sosyal haklarının yetersizliği, kapasiteyi aşan mahkûm sayıları dolayısıyla sıkıntılar, artan iş yükü, güvenlik hizmetleri sınıfına geçmemeleri yani temel birçok sorunları var.” “Komisyonumuz hayırlı bir iş daha yapsın, sadece cezaevi çalışanlarının sorunlarının burada tartışıldığı bir gündem oluşturalım. Bu çok zor değil, gerekirse bazı cezaevlerinde özel olarak çalışanlarla konuşalım ve oradan başlayalım diye düşünüyorum. Eğer biz olaya böyle bakar, önce çalışan memnuniyetiyle başlayabilirsek sanıyorum burada tartıştığımız sorunların çok önemli bölümünü bu şekilde halledilebileceğini düşünüyorum. Tabii, bu hususta Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün de mutlaka ciddi çalışmaları, düşünceleri var. Gerekirse ortak bir komisyon yapılabilir. Burada grubu bulunan bütün siyasi partilerimizin temsilcileri de var, eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa çalışanlarla ilgili de bunu da el birliğiyle birlikte Bakanlığımızla beraber, Genel Müdürlüğümüzle beraber yapalım diye düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum