Çeyrek altın yerini grama bıraktı

Çeyrek altın yerini grama bıraktı

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Birkaç gün öncesine göre 1450-1480 seviyelerindeki Ons 1405’lere düşmüş durumda. Vatandaşlarımız için bu bir fırsattır” dedi

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı ve Sarraf Fidan Sahibi Mehmet Kuşdemir altın fiyatları ve piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altının genelde alıcısına, yatırımcısına para kazandıran bir meta olduğunu ifade eden Kuşdemir, “Altın yılın ilk yarısında yüzde 20’ye yakın yatırımcısına para kazandırdı. Bu da demek ki, altın güvenilir liman olmaya devam ediyor. Yılın ilk 6 ayında 350- 370 TL’den başlayan çeyrek altın, 420 lirayı buldu. Elinde çeyreğini muhafaza eden kazandı. Bundan sonra ne getirir, ne götürür diye bakacak olursak; Malum Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları Konya için düğün aylarıdır. Düğün sezonudur. Bu da esnafın hareketlenmesine bir vesile. Sarraf esnafı ile birlikte ayakkabıcısı, manifaturacısı, emtia satan grup hareketleniyor. Bunun sebeplerinden birisi harmanın kalkması, diğer sebebi de yurt dışından gelen, gurbetçi diye tabir edilen insanımızın memleketlerinde düğün, sünnet, nişan yapmasıdır. Bu da iç piyasaya ciddi hareketlilik getiriyor. Bu duyarlılığa eriştik. Gurbetçiler artık memleketinde düğün yapar hale getirdi” dedi.

ALTIN FİYATI GERİLEDİ

Altın satışlarının bekledikleri düzeyde olmadığını ifade eden Kuşdemir, şöyle konuştu: “Maalesef dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, altının, dövizin farklı seyrine sebebiyet veriyor. İnsanımızın alım gücü de düştü. Bunu da kabul etmek lazım. Daha önce gelinine 10 bilezik satan vatandaş, artık 5 bilezik takabiliyor.  Daha farklı emtialar almak isteyenler alımlarını küçülttü. Bu da ekonomiden kaynaklı bir hadise. Altının çok farklı, dengesiz bir seyri oldu. Bu da maalesef dış etkenlerden kaynaklı. Coğrafyamız çok karışık. Komşularımızdaki karışıklıklar, altının da yönünü belirliyor. Altın fiyatları, ABD piyasasında belirleniyor, herkes parasına görev çeviriyor. Ons bazında birkaç gün öncesine göre 1450-1480 seviyelerindeki Ons 1405’lere düşmüş durumda. Vatandaşlarımız için bu bir fırsattır. Altın fiyatı bir miktar geriledi, düğün yapacaklara, altın alacaklara tam zamanı.”

GRAM ALTINA YÖNELİM VAR

Çeyrek günlerinde ‘Çeyrek altının kullanımının azalması ile ilgili de konuşan Kuşdemir, şu ifadelere yer verdi: “Bugün çeyrek altın 400-420 lira civarında. Ayda bir toplanan çeyrek günlerinde olabiliyor ama daha sık toplanan günlerde yarım çeyreğe veya gram altına yöneliyorlar. Örneğin bir gram altın 250 lira, çeyrek 420 lira. İllaki o altın olacak. Hediyede, düğünde, sünnette. Çeyrek yüksek bulunduğu için gram altına yönelme var. gram talibe daha fazla oluyor. Altın alacaklara, altına yatırım yapacak vatandaşlarımıza, altının güvenilir liman olduğunu belirtiyorum. Altın almaya devam edin.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.