Çevreciler: Danıştay’ın Alkır Vadisi’yle İlgili Kararı Uygulanmıyor

Çevreciler: Danıştay’ın Alkır Vadisi’yle İlgili Kararı Uygulanmıyor

Çevreciler, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Alkır Vadisi’nin 1. dereceden doğal sit alanı olarak ilan edilmesi için 12 bin imza topladı. İmzalar Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kendilerine Alakır Nehri...

Çevreciler, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Alkır Vadisi’nin 1. dereceden doğal sit alanı olarak ilan edilmesi için 12 bin imza topladı. İmzalar Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kendilerine Alakır Nehri Kardeşliği adını veren çevreciler, müdürlük önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Tuğba Pınar Günal, Danıştay’ın yerel mahkemenin bölgenin sit alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini belirten kararını onayladığını ancak, kararın henüz uygulanmadığını söyledi.

    Alkır Vadisi’nin korunması için yaşanan süreçleri anlatan Günal, "Bölgenin korunması için 4 yıl önce 'Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvurduk. Ancak kurul hiçbir araştırma yapmadan, bölgeye dahi gelmeden, sadece vadide rantı olan şirket ve kurumların görüşüne başvurarak koruma talebimizi reddetti." dedi. Bunun üzerine hukuki süreç başlattıklarını ifade eden Günal, "Alkır’ın dünya çapında özel bir biyolojik çeşitliliğe ve zenginliğe sahip alan' olduğu bilirkişi raporuyla belgelendi. Mahkeme vadinin korunmasına karar verdi." şeklinde konuştu. Canlıların yaşamın karşı olan ittifakların bu karara itiraz ettiğini belirten Günal, buna rağmen Danıştay’ın Alkır Vadisi’nin sit alanı ilan edilmesi kararını onadığını söyledi.

    Günal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Şimdi de anlıyoruz ki yargının verdiği kararı uygulamak, yani vadideki canlıların yaşamını korumak yerine yetkililer yine yaşam için tehlikeli oyunların içindeler. Kurul yargı kararını uygulayarak vadiyi ve içindeki canlıları korumak yerine 4 mevsim sürecek olan ekolojik temelli bilimsel araştırma' kararı ile süreci uzatıp, korunması gereken yüz binlerce canlının hayatı ile oynamaya devam ediyor. Bu kesinlikle kabul edilemez. Derhal yargı kararları uygulansın. Koruma kararı alınsın. Öncelik, korunması gereken yaşamlar ve bu konuda verilen mahkeme kararlarıdır."

    Grup yapılan açıklamanın ardından toplanan imzaları Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Eylemciler müdürlük önünde, 'Alkır rant değil, koruma alanı' yazılı pankart açtı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.