Cevdet Yılmaz: Ovp Tahminlerden Düşük Gelecek

Cevdet Yılmaz: Ovp Tahminlerden Düşük Gelecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yıl sonu büyüme rakamlarının Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden bir miktar düşük geleceğini söyledi. Ankara Sanayi Odasının (ASO) büyükelçilere verdiği ve Etnografya Müzesinde düzenlenen geleneksel...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yıl sonu büyüme rakamlarının Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden bir miktar düşük geleceğini söyledi.

Ankara Sanayi Odasının (ASO) büyükelçilere verdiği ve Etnografya Müzesinde düzenlenen geleneksel resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve bazı iş adamları ile yabancı misyon şefleri katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. OVP'de yer alan 25 eylem planı hakkındaki bir soru üzerine Yılmaz, konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) düzeyinde ele aldıklarını belirterek, bu alanlardan 5'i ile ilgili görüşmeler yaptıklarını aktardı ve en kısa sürede siyasi değerlendirmeleri de tamamlayıp, ilan edeceklerini bildirdi.

Eylem planında bin 200'ün üzerinde madde yer aldığını anlatan Yılmaz, Türkiye'yi 2018-2019 perspektifinde taşımak istedikleri yeri bu planlamalarla sunacakların işaret etti.

OVP kapsamında açıklanan büyüme ve enflasyon rakamlarında bir miktar revizyon yapılacağını anlatan Yılmaz, "Cari açıkta olumlu yönde revizyon olacak. Büyüme, tahminimizden bir miktar düşük gelecek ama fazla düşük değil. Uluslararası konjonktürü düşünürseniz dünyada da genel olarak aşağı yönlü revizyonlar var. Bölgemizde birçok istikrarsızlık var. Buna rağmen yüzde 3'ün üzerinde inşallah büyüme olacak. Yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüme gerçekleşti. 2. yarıda da benzer düzeyde bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, dış ticaret konusunda ise daha olumlu bir tablonun olduğunu da aktararak, bu yıl cari açığın yüzde 6'nın altında gelebileceğini ifade etti.

350 MİLYAR DOLARLIK KAMU YATIRIMI

Gelecek yıllardaki kamu yatırımlarına ilişkin bir soru üzerine de Yılmaz, "2014-2018 döneminde 250 milyar doları bütçeden 100 milyar doları da kamu özel ortaklığından olmak üzere 350 milyar dolarlık bir kamu yatırımı öngörüyoruz ama bundan daha fazla özel sektör yatırımları var" bilgilerini aktardı. Yılmaz, altyapı, ulaştırma, eğitim, sulama gibi başlıkların bu yatırımların temelini oluşturacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.