Cesaretiyle milli takıma seçildi

Cesaretiyle milli takıma seçildi

Katıldığı milli takım elemelerinde depar taşından atlama cesareti göstererek milli takıma seçilen Konyalı görme engelli yüzücü Erdal Mıh, madalya kazandıran bir sporcu olmayı hedefliyor.

Doğuştan yüzde 90 görme engelli olan 11 yaşındaki Erdal Mıh'ın babası İbrahim ve ağabeyi Musa'nın da görme engeli var. Ayrıca judo sporu yapan ağabey Musa'nın Türkiye birinciliği de bulunuyor. 

Başarılı bir sporcu olabilmek için çok çalışan ve çevresindeki ön yargılara rağmen mücadele azminden ödün vermeyen Erdal, engellilerin de bu hayatta bir şeyler yapabileceğini göstermeye gayret ediyor. Erdal, ona her şartta destek veren görme engelli babasının, her şeye yetişmeye çalışan annesinin ve kardeşlerinin mutlu olması için bu branşta başarılı olmayı istiyor.

Katıldığı milli takım elemelerinde diğer sporcular arasından depar taşından atlama cesareti göstermesiyle milli takıma seçilen Erdal'ın hedefi, ileride katılacağı uluslararası turnuvalarda başarılı olmak.

 

- Önce diskalifiye olmuş

 

Milli sporcu Erdal Mıh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi yaşındaki çoğu sporcunun depar taşından atlama cesareti gösteremediğini söyledi.

Kendisini cesaretli ve azimli bir sporcu olarak tanımlayan Erdal, "Milli takım seçmelerinde depar taşına çıktım. Antrenörün düdüğüyle beraber depar taşından atladım. Diğer sporcular aynı cesareti gösteremedi ve atlayamadı. Kulvara tutuna tutuna yarışı bitirdiğim için diskalifiye olduğum söylendi. Birkaç gün sonra hocamı aramışlar ve 'depar taşından atlama cesareti gösterdiği ve yarışı bitirme azmi olduğu için milli takıma seçtik' demişler." diye konuştu.

Erdal, milli takıma seçilmesinin ardından çok mutlu olduğunu dile getirerek, "İleride çok iyi bir sporcu olmak istiyorum. Olimpiyatları takip ediyorum. Kendimi orada hayal ediyorum. Olimpiyatlarda çok başarılı değiliz, ülkemize altın madalyalar kazandıran bir sporcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

 

- "Uluslararası arenalarda başarılı olacak"

Erdal'ın annesi Seniha Mıh da oğlunun sporla beraber öz güveninin yükseldiğini ve kendisini daha iyi ifade etmeye başladığını anlattı.

Hocalarının Erdal'a çok destek olduğuna dikkati çeken Mıh, şöyle devam etti:

"Hocalarımız Erdal'ı başarılı buluyor. Antrenörleri, Erdal'ın yaşı küçük olmasından dolayı ileride çok başarılı bir sporcu olacağını söylüyorlar. Şu an durumu çok iyi. Erdal inşallah olimpiyatlara gidecek, o ışığı onda görüyorum. Oğlumun uluslararası arenalarda başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah Türk bayrağımızı her yerde dalgalandırırız."

 

- "Yüzmede yüzümüzü güldürecek"

Yüzme antrenörü Gülşah Baloğlu da Erdal'ın çok başarılı bir sporcu olduğunu vurguladı.

Erdal'ın yüzmeye başlamasından bu yana çok iyi ilerleme gösterdiğini aktaran Baloğlu, şunları kaydetti:

"Erdal öz güveni yüksek biri. Başarabileceğini kendisi biliyor. Biz onun ilerlemesi için antrenmanlarımızı aksatmadan yapmaya devam ediyoruz. İleride iyi bir sporcu olacağını düşünüyorum. Yüzmede yüzümüzü güldürecek sporculardan biri haline gelecek. Bu inancı onu çok iyi yerlere getirecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.