Sabit Horasan

Sabit Horasan

Cesaret yetmiyor

Cesaret yetmiyor

Ulusal takıma davet edilen kaleci Serkan Kırıntılı’yı kutlarım.

İmparator lakaplı teknik sorumlu Fatih Terim ve ekibinin göremediğini demek ki 15 gün önce göreve gelen Mircea  Lucescu ve ekibi gördü.

Milli takımın yeni teknik ekibinin Ukrayna ve Hırvatistan ile oynanacak Milli maçlarda kaleyi Serkan’a teslim etmesi sürpriz olmaz. Hadi hayırlısı.

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan olaylar kabak tadı verdi.

Başkan Ahmet Şan konusu.

Şimdi buna birde Ahmet Baydar eklendi.

Konu yargı sürecinde olduğu için hukuksal yönünü değerlendirmeyeceğim. Zaten suç varsa herkes cezasını çekmelidir. Israrla ‘Adalet’ten bahsediyoruz. Hak yerini bulur. 

Ama, benim söyleyeceğim, lütfen Konyaspor’u bu işe karıştırmayın. Dahası, olayla Konyaspor’u bağdaştırmayın. Son iki sezonda büyük başarılara imza atan, bu yıl da Ülkemizi Avrupa liginde direkt temsil etme hakkını elde eden yeşil-beyazlı takımı kirli işlere bulaştırmak isteyenler yanlış yapıyorlar. Sap ile saman karıştırılmamalı. Eleştiri yapılacaksa kişiler üzerinden gerçekleştirilmeli.

Konyaspor’un bu işte suçu ne?

 

Atiker Konyaspor’a verilen 5 maçlık cezanın çok olduğunu üzerine basa basa söyledik.

Konyaspor’un linç edildiğini dile getirdik.

Ama gelin görün ki, geçtiğimiz hafta içerisinde Konya’ya gelen Başbakan sayın Binali Yıldırım, kendisini izlemeye gelen Konyalıların ağzına bir parmak bal çaldı ve cezanın en hafif şekilde atlatılması için üzerine düşeni yapacağını dile getirdi.

Gayri ciddi bir açıklama diyorum.

Ama, ne yazık ki Konyalılar her zaman olduğu gibi yine inandılar.

Diyelim ki, Başbakan  sn. Yıldırım olaya müdahale etti ve Konyaspor’un cezası indirildi. O zaman ileride ceza alacak bir başka kulüp yönetimi de bizim cezamızı da indirin diye sn. Başbakan’a başvurmayacak mıydı?

Gerçi Başbakan’ın ceza kuruluna gerekli talimatı vereceğini sanmıyordum, böyle bir şey olamaz, olmamalı. Sahaya inen Milletvekili de girişim yaptı mı? bilemiyorum. Ama gerçek olan bir şey varsa Atiker Konyaspor yönetiminin yaptığı itiraz Tahkim Kurulunca red edildi ve 5 maçlık ceza onandı.

Başbakan’ın yaptığı bu konuşma bize Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu açıkça göstermekte.

Yani, Adalet!..

 

Ligin ilk 5 haftasında zor fikstüre sahip olan Atiker Konyaspor, iki deplasman maçında Trabzon ve Başakşehir’e yenildi. İç sahada ise Gençlerbirliği’ni yenerek nefes aldı.

Önceki akşam oynanan Başakşehir maçında rakibi karşısında ezilmeyen, hatta başa baş mücadele eden Konyaspor’un, her ne kadar teknik direktör Mustafa Reşit Akçay cesur futboldan bahsetse de bu cesaret puan almaya yetmedi.

Bırakın puan almayı, Atiker Konyaspor şampiyonlar liginde grupları kıl payı kaçıran Başakşehir karşısında atak sonlandırmakta ve gol pozisyonu üretmekte de zorlandı.

Evet, mücadele vardı, ama bu yetmedi.

Konyaspor’da defansta sıkıntı, özellikle yan toplarda devam ediyor. Orta sahada Vehbi her ne kadar tecrübesiyle tek toplarda başarılı olsa da koşmadığı içini çağımız futbol için yeterli bir orta saha oyuncusu değil. Bana göre Jonson daha hareketli. Hatta Volkan neden değerlendirilmiyor anlam veremiyorum. Bu neyin kaprisi, bıktık şu teknik adamların bu garip uygulamalarından.  Muko sıkıntılı. Ferhat ve Eren, etkili rakipler karşısında yetersiz kaldı ve her ikisi de sarı kart gördü.

Konyaspor’un yeni transferleri henüz hazır değil. Bu nedenle 64.dakika da Ezekiel ve Malick Evouna’nın oyuna  girmesiyle Konyaspor 9 kişiyle mücadele etti dersek yanlış olmaz.

Kısacası, kadro olarak daha iyi bir takım olan ve etkili, kaliteli ayaklara sahip Başakşehir kazandı. Konyaspor’da sıkıntılar devam ediyor. Sorunlar var. Bir çok soru işareti beynimizi kemiriyor.

Ama, dediğimiz gibi ilk 6 hafta sonunu beklemeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR