Cesare Prandelli: Sabri Sarıoğlu Kararı Herkes Tarafından Ortak Alınmıştır

Cesare Prandelli: Sabri Sarıoğlu Kararı Herkes Tarafından Ortak Alınmıştır

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nun kamp kadrosundan çıkarılma kararının herkes tarafından alındığını söyledi.Teknik Direktör Cesare Prandelli, Galatasaray’ın yeni sezon öncesi hazırlıklarına devam ettiği...

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nun kamp kadrosundan çıkarılma kararının herkes tarafından alındığını söyledi.

Teknik Direktör Cesare Prandelli, Galatasaray’ın yeni sezon öncesi hazırlıklarına devam ettiği Avusturya kampında basın toplantısı düzenledi. Kampın çok iyi gittiğini ifade eden İtalyan teknik adam, "Kampımız şu ana kadar iyi gidiyor. Herkes tarafından güzel bir çalışma oluyor. Çalışmalar hızla devam ediyor. Dayanabilen ve kazanabilen bir takım kurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

    Sağ bek için farklı pozisyonları denediklerini belirten Prandelli, "Biz bu periyotta değişiklikler yaptık. Her zaman şok edici değişiklikler olur. Hep birlikte bir karar aldık ve teknik açıdan yeni bir proje hazırladık. Sağ bek için farklı pozisyonları deniyoruz. İstanbul'da kalan bütün çocuklar çok iyi çalışıyorlar. Bir profesyonel futbolcunun yapması gerektiği budur. Galatasaray çalışanı ise bunu yapması gerekiyor." dedi.

"SABRİ SARIOĞLU KARARI HERKES TARAFINDAN ALINDI"

    Takım kaptanı Sabri Sarıoğlu'nun kamp kadrosuna alınmaması ile ilgili olarak sorulan sorulara ise tecrübeli hoca, "Sabri kararı herkes tar    afından alınmıştır. Kişisel olarak Sabri'ye ya da diğer oyunculara karşı herhangi kötü bir düşüncem yok ama değişim zamanı geldi. Sıkıntımız olan bölgelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benim söyleyeceğim bir şey var. Kendisi çok iyi bir insan. Hiçbir zaman ben kişisel olarak herhangi bir eleştiride olmam. Ne kadar çalışıyor ben ona bakarım." şeklinde cevap verdi.

    Geçtiğimiz sezon 15 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Kupası'nda oynanan Tokatspor maçında sakatlanan ve 6 ay sahalardan uzak kalan Bruma hakkında da değerlendirmelerde bulunan Prandelli, "Herkesin Bruma konusunda sabırlı olması gerekiyor. 6 aylık bir sakatlıktan sonra bir sıkıntı olabilir. Ritmini ve hızını tekrardan kazanması gerekiyor. Sabırlı davranmamız lazım, çünkü çok yetenekli bir oyuncu. Umarım karakter açısından güçlüdür, çünkü baskıları kaldırması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"SNEİJDER, GALATASARAY'IN OYUNCUSUDUR"

Sneijder'in sarı - kırmızılı kulüpten ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki sorulara ise Prandelli, "Sneijder çok yetenekli futbolcu. Şimdi ben hazır olduğum sorulara cevap verebilirim. Gelecekle ile ilgili soruları cevaplayamam. Sneijder çok yetenekli bir oyuncu. Sneijder Galatasaray'ın oyuncusudur." diye cevap verdi.

    Galatasaray tercihi ile ilgili olarak sorulan soruya ise Prandelli, "Ben çok güzel bir seçenek yaptım hayatımda. Kazanmamız gerekiyor 4. yıldız için. Benim için profesyonel açıdan ayrı bir hevestir Galatasaray. Ben buraya isteyerek geldim." diye konuştu.

    Daha önce medya mensupları ile bir araya geldiği sohbet toplantısında oruç tutacağı söylediği hatırlatılan Prandelli, "Bu bizim sırrımız olacaktı. Size güvenmeyeceğim bir daha." dedi.

GLATASARAY'IN KAPTANI SELÇUK İNAN SEÇİLDİ

Prandelli, Selçuk İnan’ı kaptan olarak seçtiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Selçuk İnan'ı seçtik kaptan olarak. Çok pozitif bir insan. Etrafında çalışan herkesi sadece futbolcuları değil herkesi anlayışla motive ediyor. Bu da bizim için çok önemli bir şey. Sneijder geldikten sonra da ikinci kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta'yı da unutmamak lazım. Bizim için o seçenek de duruyor."

    Takımın oyun tarzı ile ilgili olarak ise Cesare Prandelli, şunları ifade etti:

     "Herkes takımı ofansif olmasını düşünebilir ama futbolda defansta yapmak var. Dengeyi kurmak lazım, dengeyi kurduktan sonra da Galatasaray'ı seveceksiniz. Futbol bu aralar belirli bir noktaya gelmekte. Maç boyunca forvetlerle oynayamayız. Maç boyunca defans yapmamız gerekiyor. Modern futboldan bahsediyoruz. Benim için ofansif bir takım her zaman birlikte koşarak her zaman kazanması düşüncesi olması gerekiyor."

Kamp sürecinden memnun olduğunu dile getiren başarılı teknik adam, "Pozitiflik olarak çok önemli bir şey var. Herkesin istekli olduğunu görmek. Kimse çalışmaktan kaçmıyor. Bu gerçekten çok güzel. Herkesin istekli olması beni çok mutlu etti. Fiziksel olarak da çok çalışıyoruz. Hiç kimse antrenmandan kaçmadı. Bu benim için çok pozitif bir olaydır." şeklinde konuştu.

Dün akşam oynanan maç hakkında da değerlendirmelerde bulunan İtalyan teknik adam, "Beni dün şaşırtan bir şey ise; herkesin kısa bir dönemde çalışmasına rağmen 40. dakikaya kadar hiçbir zaman topu havadan oynamadık. Tabi bazen yapmamız gerekiyordu. Bu benim için çok önemli. Benim verdiğim mesajlara reaksiyonu gördüm." dedi.

Prandelli kamptaki genç oyuncularla, ilgili olarak da şunları söyledi: "Biz bizimle genç oyuncuları da getirdik. Onların da oynama fırsatı oldu. Onları da tutmayı düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri takip edeceğiz. Şu ana kadar Türk teknik adama ihtiyaç olmadı. Bize her takım için videolar hazırlanıyorlar. Bana teknik adam değil de tercüman gerekiyor. Bize daha çok tercüman gerekiyor."

MANCİNİ İLE GÖRÜŞTÜM AMA FATİH HOCAYLA DAHA KONUŞAMADIM

Basın mensuplarının 'Mancini ve Fatih Terim ile görüştünüz mü?' sorusuna Prandelli, "Ben şu ana kadar Mancini ile konuştum. Terim ile konuşma fırsatım olmadı. Bu konuları hiç Mancini ile konuşamadım. Herkes ayrı takımdan geliyor. Bir takıma geldiğiniz zaman adaptasyon süreci çok önemlidir." diye cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.