Cep'e taksit geliyor

Cep'e taksit geliyor

Tasarrufları arttırmak için 3 yıl önce cep telefonuna getirilen taksit yasağı kalkıyor. Hükümet piyasayı canlandırmak için taksit yasağını kaldırıyor. Düzenleme en çok telefon satıcılarını sevindirdi

Yaklaşık 3 yıl önce cari açığı azaltmak ve tasarrufları arttırmak için düğmeye basan hükümet, cep telefonu satışında kredi kartına taksit yasağı getirmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu yasağın kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Cep telefonuna taksit yasağının kalkacak olması esnafı da memnun etti.

PİYASAYA CANLILIK GETİRİR

Telefoncu Ali Türk, “Cep telefonuna taksitin geri geleceği söyleniyor. Düzenleme hem satıcılara hem de alıcılara olumlu şekilde yansır. Cep telefonunda taksit yasağı olması sebebiyle piyasa durgun. Peşin parayla telefon alamayan vatandaş, hat üstüne cihaz satışı yapan mobil operatörlere yöneldi. Hat üstüne telefon almak çok maliyetli. 2 bin liralık cihazı 4 bin liraya satanlar var. Bazı tüketiciler, cep telefonu almak için tüketici kredisi alıyordu. Bu biraz daha rahatlar, tüketicinin işi daha da kolaylaşır, kredi kartı ile alma imkanı doğar. Bugün bazı bankaların yetkilileri dükkanımıza geldi ve telefona taksitin tekrar geleceğini söylediler. Bu taksitlendirmenin muhtemelen eskisi gibi vade farksız olmayacağını, yüzde dokuz civarı vade farkı ile 4 ile 6 ay arasında taksitlendirmenin mümkün olacağını fakat bunun zamanla değişebileceğini belirttiler” sözlerini kullandı.

VATANDAŞ TAKSİT İSTİYOR

Telefondaki taksit yasağının kalkmasını isteyen Muhammet Fatih Arbağ isimli vatandaş da, “Cep telefonuna taksit yasağının kalkacağı yönünde bir çalışmanın olduğunu duyduk. Bu çok sevindirici bir haber. Teknolojiyi takip eden bir halkımız var. Taksitin geri gelmesi ile hem ekonomi canlanır hemde vatandaş rahat bir nefes alır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Lokman Güre ise, “Cep telefonunda taksit olmalı. Peşin para ile telefon almak bütçemizi zorluyor. Taksit gelirse ekonomi de ciddi anlamda canlanır. Hat üstüne aşırı paralar ödeyerek telefon almaktan kurtulmuş oluruz. Cep telefonuna taksitin gelecek olması vatandaş tarafından hoş karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.