Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Cennetten daha güzel, cehennemden daha kötü

Cennetten daha güzel, cehennemden daha kötü

Cennet serapa nimet, huzur, saadet dolu bir mekan.

Cehennem ise tam aksine azap üstüne azap olan berbat bir yer.

Kur’an-ı Kerim’de Cennet ve Cehennemi anlatan yüzlerce ayet ve bir o kadar da hadis-i şerifler var.

Cennetin güzelliği, nimetleri cehennemin kötülüğü, azabı anlatmakla bitmez ama bugün size cennetten de güzel, cehennemden de kötü 4 şeyi anlatalım:

Cennet güzel ama 4 şey vardır ki cennetten daha güzeldir:

1-Cennet güzel ama cennette 3-5-50-100-1000 sene değil de “ebedi” kalacak olmak cennetten daha güzeldir. Süre sınırlı olsaydı insan gün sayarak “Bu güzel ortamdan falan gün çıkacağım” diye morali bozulabilirdi.

2-Cennet güzel ama cennette insanlara huri ve gılmanlardan öte bizzat büyük melekler tarafından ikram ve hürmet edilmesi daha da güzeldir. Ellerinde tepsilerle o melekler sana bir şeyler sunmak üzere bekleşiyorlar, senin emrine amadeler…

3-Cennet güzel ama cennette peygamberler, veliler, Allah dostu kişilerle komşu olmak daha da güzeldir. Senin köşkünün karşısında Hz. Musa’nın, yan tarafında Hz. Süleyman’ın, öbür tarafında Hz. Yusuf’un, yanı başında Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem’in… olması, sabah akşam onlarla haşır neşir olmak, komşu olarak oturup kalkmak nasıl bir duygu?

4-Cennet güzel ama cennette Allah’ın rızasına ermek, O’nun sevdiği, beğendiği, razı olduğu bir kul şerefine erişmek cennette girmekten de daha büyük bir mutluluk. Allah seni seviyor, “Bu benim gözde kulum, torpilli, has kulum” diyor. Ne büyük bir mutluluk!

***************

Cehennem zaten kötü bir yer ama 4 şey vardır ki cehennemden de beterdir:

1-Cehennem kötü ama cehennemde “ebedi” kalacak olmak, hiç çıkma şansı, ihtimali olmamak cehennemden daha kötüdür. Belli bir süre olsa insan umutla, sabırla bekler, bununla teselli bulur ama hiç çıkma şansı olmaması insana ayrı bir azap ve çöküntü verir.

Dünyanın en ağırlaştırılmış müebbet hapsinden binlerce defa ağır “halidine fiha ebeda” bir azap!

2-Cehennem kötü ama cehennemde bu işe görevli azap melekleri tarafından bizzat azap edilmek,  “Size peygamber-kitap-uyarıcı gelmemiş miydi?” diye azarlanmak cehennemden daha da kötüdür.

3- Cehennem kötü ama cehennemde şeytanlarla komşu olmak, burnunun dibinde hiç sevmediğin adamların bitmesi ve onlara komşu olarak azap görmek cehennemden daha da kötüdür.

 Dünyada insanın sevmediği bir komşu veya adam yanında olunca bir an önce ondan ayrılıp uzaklaşmak ister ama cehennemde böyle bir şansın yok. O adam hep senin başında, yanında, hep seninle beraber!

4-Cehennem kötü ama bir de orada Alemlerin Rabbi Allahu Teala’nın gazabına uğramak, O’nun tarafından hiç sevilmemek, hep O’nun öfkesine muhatap olmak cehennemden de beter bir azaptır.

Allah tarafından “Bu benim en nefret ettiğim, tiksindiğim, hoşlanmadığım bir kimsedir” hitabına muhatap olmak ve ona göre muameleye tabi olmak, cehennemin normal azabından ayrı daha beter bir azaptır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR