Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

“Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır”

“Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır”

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad’a ait olan ve Beyşehir’in güzellikleri ile Gölü’ne hayranlığını, dile getirdiği “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır” sözünü unutmak mümkün değil. Öyle ki bu söz Beyşehir Belediyesi,  tarafından marka tescili de alınmış bir söz.

Tarihi 8 bin yıllık geçmişe dayanan ve bu tarihi hala bünyesinde koruyup barındıran Beyşehir, doğası, tarihi, güzellikleri, sanayisi ve yapılaşması ile hızla geleceğe hazırlanıyor.

Bu hazırlığı yerinde görmek ve bilgi almak adına biz de haftaya Beyşehir Huğlu ve Seydişehir ziyaretleri ile başladık. Gazete olarak tazelediğimiz ilçe ziyaretlerimizin bu haftaki ilk durağı Beyşehir Huğlu ve Seydişehir oldu.

Ancak iki büyük ilçemizin de anlatılacak ve paylaşılacak o kadar çok detayları var ki hepsini bu köşeye sığdırmak haksızlık olur. Onun için bugün Beyşehir ve Huğlu'yu yarın ise Seydişehir'i paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Beyşehir yolu o esprilere konu olan şekildeki yorumu ile aynen devam ediyor. Aralıklarla çalışmalar devam ediyor olsa da tamamlanması baya zaman alacak gibi görünüyor.

Çoğunlukla tek yön ulaşım ile vardığımız Beyşehir'de önce ilk mesai saatinde Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret ettik. Genç ve vizyonlu kimliği ile göreve geldiği günden bu yana yeniliklere imza atan Başkan Murat Özaltun sıcak karşılamasının ardından dostane tavrı ile başladığı sohbetinde hizmet yolundaki gayretlerini anlattı.

Başkan'ın yaptığı işler öyle böyle değil, Beyşehir'i geleceğe hazırlamak adına ince eleyip sıkı dokuduğu projeleri detaylıca anlattı. Biz muhabir kardeşim Emre ile dinlerken yapılan projelerin tamamlanmasının Beyşehir için büyük bir atılım olacağı konusunda hayranlığımızı gizleyemedik.

Ancak Başkan Özaltun, bir ikilem içinde kalmış. Bu ikilem Beyşehir adına yatırımda öncelik sırasından kaynaklanıyordu. Sanayi mi?, tarih mi, turizm mi yoksa tarihi dokuya zarar vermeden yapılacak olan kentleşme mi?. Tüm bu başlıkları sıralarken başkan, öncelik konusundaki değerlendirmeleri heyecan ve azim veren türdendi.

Doğru ya ilçeye yatırım yapmak büyütmek için altyapısı üst yapısı ile bir bütün olarak hareket etmek gerekiyor. Dolayısıyla Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmalarının tamamlanıp hizmete açılmasının ardından başlayacak hareketlilik öncesi altyapı ve yapılması planlanan yatırımların sorunsuz olması adına hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle Başkan Özaltun, ekibiyle birlikte hummalı ve bir o kadar da yorucu tempoda çalışıyor. Projeler ve detaylar bugün Emre kardeşimin yaptığı haberde detaylıca anlatıyor ancak Beyşehir'de yapılanları yerinde görmek en iyisi. Bu arada ziyaretimiz boyunca bizden ilgilerini eksik etmeyen başta Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun olmak üzere ekibine ve Basın Müdürü dostumuz Ali Rıza Önses''e teşekkür ediyorum.

XXXXX

Beyşehir'e kadar gidip de savunma sanayinin bel kemiğini oluşturmaya namzet Hüyük ve Üzümlü'ye gitmemek olmazdı. Bizde programamıza öncelikle Hüyük ziyaretini dahil ederek bölgede güçlü iki üreticiyi ziyaret ettik. Öncelikle Akdaş Silah Sanayi ardından Akus Silah Sanayi yöneticilerinin çayını içerek üretim ve yatırımlarıyla alakalı bilgiler aldık. Akdaş Silah Sanayi yöneticisi Ömer Akdaş, firma olarak çok önemli işler yaptıklarının altını çizerken Akus Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Usta, bölge olarak yatırımın önünün açılmasını ve Ülke Savunma sanayinin nabzının bölgelerinde atması için hiçbir eksiklerinin olmadığını belirtti. Sohbet Silah ve Savunma Sanayi olunca haliyle birçok konu sadece konu başlığı olarak geçti. Ancak bende şahsen konu başlığı bile olsa heyecan oluşturmaya yetti. Milli silah projesinin Konya Beyşehir Hüyük ve Üzümlü'de olması için hiçbir eksik yok. Yeter ki devlet büyükleri bu yeterliliğin farkına varsın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR