Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

CENGİZ HOLDİNG, Doğalgaz ve OSB

CENGİZ HOLDİNG, Doğalgaz ve OSB

 Seydişehir İç Anadolu Bölgesini en kısa yoldan Akdeniz Bölgesine bağlayan önemli geçiş güzergahının üzerinde bulunmasına rağmen bu fırsattan yeterince faydalanmadığımızı üzülerek ifade etmek istiyorum.
    Belediyenin Kuğulu vadisi projesi hariç, yol güzergahını dağ ve yayla turizmine açamadığımız gibi, yine yol güzergahına “YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARINI” bile hayata geçiremedik.
    Bunun yanında yine Seydişehir’ in ekonomik yönden kalkınmasında birinci derecede önem arz eden Organize Sanayi Bölgesini DOĞALGAZ ile maalesef buluşturamadık.
    Organize Sanayi Bölgesinin birinci etabında bulunan tüm tesis arazilerinin satılmasına rağmen ne yazık ki istenilen ivme yakalanamadı.
    Bunun en önemli sebebi DOĞALGAZ olmayışı.
    Gelişmesini tamamlamış, kentlerine uygun yatırımları almış, Organize Sanayi Bölgeleri incelendiğinde tamamının Doğalgaz kullandığı görülecektir.
    Hemen yanından Doğalgaz geçmesine rağmen Seydişehir OSB de doğalgaz yok.
    Konya ilinin doğalgaz kullanan birkaç ilçesinden biri Seydişehir. Bunu sağlayan Cengiz Holding’ in Seydişehir’ e bakış açısıdır.
    Selçuk Gaz ve Seydişehir Belediyesinin işbirliği içinde çalışması sonucu ilçe merkezinin tüm mahalleleri doğalgaza kavuşturuldu.
    İçinde yaşadığımız için farkında değiliz, doğalgaz bulunmayan ilçelerin bu nimetten faydalanmak için çalmadık kapı bırakmadıklarının şahidiyim.
    Bu arada şunu da söylemeden geçmeyeceğim, Cengiz Holding, Seydişehir İlçe merkezine yaptığı yatırımların karşılığını alması mümkün değil,
    Seydişehir şu anda Doğalgaz kullanıyorsa, Cengiz ailesinin biz Seydişehir’ liyiz demelerinin karşılığıdır.
    Hatırlanacağı üzere doğalgaz kullanmadan önce ilçenin yaşadığı hava kirliliğinden şikayet etmeyenimiz yok idi.
    Buna Sosyal yardımlaşma vakfının ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kalitesiz kömürler de eklenince kış aylarında nefes alamaz hale geliyorduk.
    Doğalgaz kullanımın yaygınlaşması ile birlikte hava kirliliği ile ilgili şikâyetler nerede ise kalmadı.
    Bu arada bazı kesimler Eti Alüminyumun havayı kirlettiğini kasıtlı olarak ifade etse de, Tesislerin havayı kirletmesi teknolojik olarak mümkün değil. Bu tür mesnetsiz söylemlere itibar edilmemesi gerekir.
OSB VE TERMAL BÖLGE
    Organize Sanayi bölgesinin doğalgaza kavuşturulması beraberinde Termal Bölgeye de etki edecek.
    Belediye Termal Rehabilitasyon merkezini tamamlamak üzere, bu bölgede doğalgaz bulunduğu takdirde ileride birçok otel ve apart’ ın temellerinin atılmasına katkı sağlayacaktır.
    Seydişehir’ in idarecilerinin OSB nin doğalgaza kavuşturulması için CENGİZ HOLDİNG Yönetim Kuruluna nezaket ziyareti yapmasının yeterli olacağı kanaatindeyim.
    Bu arada OSB de bulunan işletmelerin doğalgaz kullanabilmesi için belirli bir oranda katkı yapmaları da gerekiyor.
    Böylece bu önemli sorunun çözüleceği kanaatindeyim.

Müsaid Seydişehir' de resmileşmesi ile birlikte ekonomik, kültürel, siyasi ve eğitim konularında atılması gereken adımları kamuoyu ile paylaştı. Öne çıkan başlıklar ise şöyle sıralandı.
    - OSB’nin doğalgaz ihtiyacı karşılanması.
    - Antalya yolu üzerinde bulunan tesislerin Seydişehir' i daha iyi temsil edebilmesi için personele eğitim verilerek hizmet kalitesinin artırılması.
     - Sahip olduğumuz Termal suyun turizme kazandırılması ve seracılıkta kullanılması.
    - Eti Alüminyum Tesisleri ile birlikte çalışarak  alüminyumdan elde edilecek her türlü yan sanayi yatırımı içim bölgedeki yatırımcılara cazip fırsatlar oluşturulup teşvik edilmesi.
     - Seydişehir, Üzümlü ve Değirmenlik yollarının ulaşıma açılması.
    - Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açılmayı bekleyen diğer iki bölümünde bir an önce eğitime başlamasının sağlanması.
    - Yatırımcılara iş alanları konusunda eğitim çalışmaları verilmesinin sağlanması.
    - İş adamlarımızın kurumsallaşması için kurumsal eğitim almalarının sağlanması.
    - Seydişehir' in kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin belirlenip, çalışmalar yapılması.
    Doğrusu bu birlikteliği idarecilerimiz daha önce sağlamalıydı. Ama ne hikmetse sağlanamadı.
    Vaktin çok geç olmadığını ifade ederek, gelinen noktayı sözün bittiği yer olarak değerlendiriyor, Seydişehir' i bir araya getiren genç iş adamlarımızın hepsini tek tek tebrik ediyor ve destekliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR