Cemile Yusuf, Mültecilere İşkence Skandalındaki İhmalleri Sert Dille Eleştirdi

Cemile Yusuf, Mültecilere İşkence Skandalındaki İhmalleri Sert Dille Eleştirdi

Federal Milletvekili ve Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Yusuf, Burbach'taki mülteci yurdunda yaşanan işkence skandalı ilgili olarak SPD’li Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) hükümetini sert dille eleştirdi. Basın...

Federal Milletvekili ve Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Yusuf, Burbach'taki mülteci yurdunda yaşanan işkence skandalı ilgili olarak SPD’li Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) hükümetini sert dille eleştirdi. Basın bildirisi yayınlayan milletvekili, yaşananları eyalet hükümetinin ve Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in ayıbı olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında Yusuf, “Belli ki işletmecileri gerekli kalite standartlarını yok sayarken hükümet de Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft’ın ifadesiyle 'denetimleri yeterince yerine getirmedi'. 'Eyalet Annesi' Kraft'ın hükümetinin ihmalini mülteci sayısındaki artışla açıklamaya çalışması inanılır gibi değil." ifadelerini kullandı.

Almanya’ya sığınan insanların sayısı üç de 300 de olsa insanca muameleyi hak ettiklerini belirten politikacı, "Ne yazık ki bu gibi üzücü durumlar sadece Burbach’a özgü değil. KRV’de en az üç yurtta daha benzer şeyler yaşandığı bildiriliyor. Bu gibi olaylar demokratik hukuk devleti imajımıza zedeliyor." ifadelerini kullandı.

Güvenlik görevlilerinin mültecileri 'sorun odası' dedikleri odalarda dövdüğünü, aşağıladığını ve kelepçelediğini, yerel polisin ise haberdar olmasına rağmen müdahale etmediğini hatırlatan milletvekili, "Devletin bir memurunun suçsuz insanların özgürlüklerinin elinden alınmasına göz yummasının nasıl bir açıklaması olabilir?" diye sordu.

Yurdun denetime tabi tutulmaksızın sabıkalı ve radikal sağ eğilimleri olan kimseleri güvenlik görevlisi olarak işe almasını da sorgulayan Yusuf, "Bu kimselerin kendilerine Adolf Hitler'in kişisel muhafızlığını yapmak üzere kurulan SS Birliği'nin adını verdiklerini ve aşırı sağcı çevrelere yakın olduklarını belirtiliyor. Ayrıca bazı çalışanlarda ‘nefret‘ anlamına gelen dövmelerin varlığı kaydediliyor. Bu kişilere mültecileri koruma görevi nasıl verilebilir?" diye sordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.