Cemaatin HSYK adaylarıymış

Cemaatin HSYK adaylarıymış

Sabah gazetesi, HYSK seçimlerinde paralel yapılanmanın adayları olarak duyurduğu isimleri, fotoğrafıyla beraber manşetten verdi.

2 Ekim 2014'te yapılacak HSYK seçimleri öncesi hükümet ile cemaat arasındaki savaş iyice kızıştı.

Son dönemdeki operasyonel manşetleri ile bilinen Sabah Gazetesi bu savaşı 'linç' listesi yayınlamaya kadar vardırdı.


Sabah gazetesi, paralel yapılanmanın adayları olduğunu iddia ettiği hakim ve savcıların fotoğraflarını vererek manşetine taşıdı.

"İşte Paralel'in HSYK adayları" başlığıyla verilen haberin spotunda ise "Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu için adaylığını koyan 61 hâkim ve savcıdan 17'si kesin Paralel Yapı'dan, 7'si ise değişik etiketli Paralelci" ifadeleri yer aldı.

HEM İSİM HEM FOTOĞRAF

BAĞIMSIZ ya da YARSAV etiketli olduğu ileri sürülen 7 adayın, paralel yapı tarafından desteklendiği belirtilen haberde, kendisine yakın Yargıtay üyelerini sahaya sürüp oy baskısı yaptıkları iddia ediliyor. Haberde 'Cemaatçi' olduğu öne sürülen adaylar fotoğrafları ile birlikte verildi ve adeta hedef haline getirildi.

hsyk-cemaatçi-adaylar.jpg

Sabah Gazetesi'nin yaptığı bu fotoğraflı teşhir akıllara Akit Gazetesi'nin Danıştay manşetini getirdi. Akit de yargı mensuplarını fotoğrafları ile basıp hedef haline getirmiş ve sonu kanlı bir saldırıyla bitmişti.

sabah.20141001075953.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.