Cem Yılmaz sevgilisiyle Anzak ayininde

Cem Yılmaz sevgilisiyle Anzak ayininde

Çanakkale'de Anzak Çıkarmasının 99'inci yıl dönümünde Arıburnu önündeki Anzak Koyunda şafak ayini yapıldı.

Arıburnu önündeki Anzak Koyu'nda düzenlenen Şafak Ayini töreninde Türkiye'yi Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü temsil etti. Törene, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Michael Ronaldson, Avustralya ve Yeni Zelandalı askeri yetkililer ile yaklaşık 5 bin Anzak torunu katıldı. Törenden saatler önce koya gelen Anzak torunları, geceyi uyku tulumlarının içinde uyuyarak geçirdi. Ayin öncesi Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ile Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bando bir konser sundu. Tören alanına kurulan dev ekranlarda, gece boyunca savaşla ilgili belgeseller ve savaşa katılan askerlerin anıların anlatıldığı röportajlar gösterildi.

ATATÜRK'ÜN ANZAK ANNELERE MEKTUBU OKUNDU

Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup, Türk subayları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak okundu. Konuşmaların ardından anma duası yaptırıldı, ilahiler okundu. Ataları için dua eden torunlar, duygulu anlar yaşadı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından son dua yaptırıldı. İstiklal Marşı, Avustralya ve Yeni Zelanda ulusal marşları çalınarak ülke bayrakları göndere çekildi. Şafak ayini, savaşa katılan ülke çelenklerinin sunulmasıyla sona erdi. Buradaki törenlerin ardından Avustralya ve Yeni Zelanda mezarlıklarında anma törenleri yapılacak.

CEM YILMAZ SEVGİLİSİYLE KATILDI

Öte yandan, şafak ayinine ünlü komedyen Cem Yılmaz da Avustralyalı sevgilisiyle katıldı. Tribünde oturan ikili, şafak ayinini sonuna kadar takip etti. Zaman zaman sevgilisiyle fotoğraf çektiren Yılmaz, daha sonra protokol geçişinde ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.